ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Tam kereviz zamanı ve herşeyi mevsiminde yemek en sağlıklısı
Rabbim herşeye bizler için ayrı ayrı faydalar yüklemiş kerevizin
faydalarıda saymakla bitmez işte birkaçı A,B,C vitaminleri ve başta
fosfor olmak üzere çeşitli madensel tuzlar bakımından zengindir,midenin
iyi çalışmasına yardımcıdır,romatizmaya ve böbrek hastalıklarına iyi gelir
çevre kirliliğine karşıda etkili bir panzehirdir.Eh bukadar bilgi yeterlidir
artık pişirip yiyelim değil mi?
MALZEMELERİ VE YAPILIŞI:
1 Tane kurusoğanı yemeklik doğrayıp
3 kaşık zeytinyağında pembeleştirip
3 kaşık zeytinyağında pembeleştirip
üzerine yıkayıp küp küp doğradığımız
kervizin baş kısmını ve yeşil kısımlarını
kervizin baş kısmını ve yeşil kısımlarını
yine doğrayıp hazırladığımız havucu,
bir avuç kadar haşlanmış nohutu, bir silme
bir avuç kadar haşlanmış nohutu, bir silme
kaşık salçayı,bir çay kaşığı toz kırmızı biberi ve tuzunu ilave edip
çok az da sıcak su gezdiriyor kapağını kapatıyoruz
ocağımızıda en kısık ayara getirip
çok az da sıcak su gezdiriyor kapağını kapatıyoruz
ocağımızıda en kısık ayara getirip
15 dk sebzelerimizi arada kontrol ederek pişiriyoruz,
tekrar üzerine çıkacak kadar
tekrar üzerine çıkacak kadar
sıcak su ilave ediyor ve
yarım limon suyu sıkıp bir 15 dk daha pişirip ocağımızı kapatıyoruz
yarım limon suyu sıkıp bir 15 dk daha pişirip ocağımızı kapatıyoruz
Evet yemeğimiz servise hazır. AFİYET ŞİFA OLSUN
GÜLAY Z.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder