LOKUM
MALZEMELER
8 çorba kaşığı un
9 çorba kaşığı şeker
100 gr tereyağ
1 lt süt
1 paket kremşanti +1 su bardağı süt
1 paket hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi
YAPILIŞI
Tereyağını tencerede eritip unumuzu ilave edelim ve biraz kavuralım
çokaz pembeleştiriyoruz,sütümüzü ardından şekerimizi ekleyelim ve
topaklanmaması için bir çırpıcı yardımı ile malzemelerimizi güzelce
karıştıralım kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım ve
fırın tepsimizi suya tutup suyunu süzdürerek nemli olmasını sağlayalım
ve tepsimize bolca hindistan cevizi serpip muhallebimizide onun üzerine
yayıyoruz.Muhallebi soğuduktan sonra 1su bardağı sütle çırparak hazır
ladığımız krem şantiyi hazırlayıp yarısını muhallebinin üzerine yayıyoruz
kalan kremşantiyi başka biryerde değerlendirmek üzere kaldırıyoruz
tepsimizin üzerine son olarak ceviz içini istediğimiz yoğunlukta serpiyoruz.
Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğutuyoruz.Muhallebimizi tepsinin tam
enine ortasından kesiyoruz daha sonra boyuna şeritler halinde keserek
resimdeki gibi yuvarlayıp rulo gibi sarıyoruz tekrar hindistan cevizine
bulayarak yoğunluk kazandırıp servise hazır hale getiriyoruz.Çok şık
bir sunum ve lezzetli bir sütlü tatlı yapmış olmaktan dolayı alacağınız
iltifatlarıda tarafımdan garantiliyoruz. AFİYET ŞEKER OLSUN
GÜLAY Z.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder