>
25 Şubat 2013 Pazartesi

LOKUM

 
                                            LOKUM

                                            MALZEMELER
                                            8 çorba kaşığı un
                                            9 çorba kaşığı şeker
                                            100 gr tereyağ
                                            1 lt süt
                                            1 paket kremşanti +1 su bardağı süt
                                            1 paket hindistan cevizi
                                            1 su bardağı ceviz içi
                                           
                                            YAPILIŞI
                                            Tereyağını tencerede eritip unumuzu ilave edelim ve biraz kavuralım
                                            çokaz pembeleştiriyoruz,sütümüzü ardından şekerimizi ekleyelim ve
                                            topaklanmaması için bir çırpıcı yardımı ile malzemelerimizi güzelce
                                            karıştıralım kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım ve
                                            fırın tepsimizi suya tutup suyunu süzdürerek nemli olmasını sağlayalım
                                            ve tepsimize bolca hindistan cevizi serpip muhallebimizide onun üzerine
                                            yayıyoruz.Muhallebi soğuduktan sonra 1su bardağı sütle çırparak hazır
                                            ladığımız krem şantiyi hazırlayıp yarısını muhallebinin üzerine yayıyoruz
                                            kalan kremşantiyi başka biryerde değerlendirmek üzere kaldırıyoruz
                                            tepsimizin üzerine son olarak ceviz içini istediğimiz yoğunlukta serpiyoruz.
                                            Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğutuyoruz.Muhallebimizi tepsinin tam
                                            enine ortasından kesiyoruz daha sonra boyuna şeritler halinde keserek
                                            resimdeki gibi yuvarlayıp rulo gibi sarıyoruz tekrar hindistan cevizine
                                            bulayarak yoğunluk kazandırıp servise hazır hale getiriyoruz.Çok şık
                                            bir sunum ve lezzetli bir sütlü tatlı yapmış olmaktan dolayı alacağınız
                                            iltifatlarıda tarafımdan garantiliyoruz.    AFİYET ŞEKER OLSUN
                                                                                                                         GÜLAY Z.

                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder