>
13 Şubat 2013 Çarşamba
DOMATES ÇORBASI
| Etiketler: ÇORBALAR, FEATURE, FEATURED, NEW
DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
2 kaşık un
1-1,5 kaşık salça
1 su bardağı süt
1\2 kaşık tereyağ,1 kaşık zeytinyağı
üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
tuz,1 paket tavuk bulyon veya 2 bardak tavuk suyu
YAPILIŞI
Yağları tencerede eritip salçayı yağda biraz çeviriyoruz,bir bardak suyla incelttiğimiz
unu,sütü,bulyon yada tavuk suyunu,ilave edip istediğimiz kıvama göre de su ilave ederek
kaynayana kadar karıştırıyoruz.Tuzunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocağımızı
kapatıyoruz çorbamızı ikram ederken üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak hem
lezzetini arttırıyoruz hemde midemizden önce gözümüze hitap etmesini sağlıyoruz.
Ekmekleri de kare kare kesip kızartarak çorbamızın yanında servis edebiliriz.Böylece
bayat ekmeklerimizi de değerlendirmiş oluruz.Yazın bu çorbayı salçayı azaltıp
domates ekleyerekte yapabiliriz.
AFİYET OLSUN
GÜLAY Z.
.
SOSYAL MEDYA
Ne Aramıştınız
İzleyiciler
Neler Yayınladım
ANA YEMEKLER
(42)
APERATİFLER
(9)
ARA YEMEKLER
(13)
BALIK YEMEKLERİ
(2)
BÖREKLER
(19)
CHEESECAKE
(1)
ÇORBALAR
(14)
DOLMALAR
(5)
ETLİ YEMEKLER
(10)
HAMUR İŞLERİ
(33)
HAMURLUKAHVALTI
(9)
KAHVALTILIKLAR
(15)
KEKLER
(32)
KURABİYELER
(31)
MAKARNALAR
(3)
NEW
(194)
PASTALAR
(20)
PİLAVLAR
(9)
POĞAÇALAR
(17)
REÇELLER
(3)
reklamlar
(6)
SALATAKAHVALTI
(1)
SALATALAR
(10)
SEBZE YEMEKLERİ
(5)
SEBZELİKAHVALTILIK
(2)
SICAK TATLILAR
(2)
SOĞUK TATLILAR
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TARTLAR
(1)
TATLI KURABİYELER
(8)
TATLILAR
(13)
TAVUKLU YEMEKLER
(4)
TUZLUKURABİYELER
(2)
YÖRESEL YEMEKLER
(2)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder