KABAK ÇORBASI
MALZEMELER
4 orta boy yeşil kabak
2 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
yarım demet dereotu
YAPILIŞI
Kabakları doğrayıp tencereye alalım ve üzerine çıkacak kadar
su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayalım.Diğer tarafta bir
tavaya zeytinyağını ve unumuzu koyarak hafif pembe olana kadar
kavuralım,haşlanan kabaklara ilave edip blendırla pürüzsüz kıvam
alana kadar karıştıralım,dereotunu ince ince kıyıp ilave edelim
sütüde çorbamıza döküp 2-3 bardakta su ile kıvamını ayarlayalım
ve kaynayana kadar karıştıralım,tuzunuda ekleyip beş dakika daha
kısık ateşte tutup altını kapatalım.Servis yaparken 1kaşık tereyağını
ocakta eritip 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber ilave ederek sos hazırlayıp
bu sostan kaselere aldığımız çorbamızın üzerine gezdirerek midemizle
buluşturmak üzere sofraya getirip misafirlerimize ikram edelim.
NOT:
kabak sebzesinin herkes tarafından sevilen bir sebze olmadığının
farkındayım,ama bu çorbanın ne çorbası olduğunu siz söylemeden
inanın kimse anlamıyor.Hem vitamin açısından zengin hem çocuklarımız
için besleyici ayrıca görüntü ve lezzet açısından klas bir çorba,deneyin
memnun kalacaksınız. AFİYET OLSUN
GÜLAY Z.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder