İNCİRLİ KURABİYE
MALZEMELER
8 adet kuru incir
125 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tane yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
İncirlerin 10-15 dakika ılık suda bekletilerek yumuşamaları sağlanır ve
küçük parçalar şeklinde doğranır tüm malzemeler karıştırılarak kulak
memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar
koparılıp elimizde yuvarlayarak kurabiye şekli verilir tepsiye dizilen
kurabiyelerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülerek 200 C'de
25-30 dk kadar fırında pişirilir.Vee servis yapılmaya hazır hale gelen
kurabiyeler afiyetle yenir.
GÜLAY Z.
hayırlı olsun, asuman soyleyince takibe aldım :) bol paylaşımlar diliyorum...
YanıtlaSilsevgilerimle...