POĞAÇA
1 yumurta
yarım subardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
4.5-5 bardak kadar un
1 paket kuru maya
YAPILIŞI
1 yumurtanın sarısı hariç bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur yoğurup mayalanması için yarım saat ılık ortamda dinlendiriyoruz.
Kabaran hamurumuzdan küçük parçalar kopararak tezgahımızda elimizle yuvarlak şekilde
açıp istediğimiz içi koyup (ben lor ve maydanoz karışımını tercih ettim ) kapatıyoruz tepsimize
yerleştirdiğimiz poğaçalarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz
üzerine istenirse susam,çörekotu,haşhaş vs.dökülebilir.200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz fırın
dan çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra yumuşak kalması için üzerini temiz bir bezle örtebiliriz.
vazgeçilmezimiz olan çayımızıda demledik mi sunuma hazır demektir artık değmeyin keyfimize
tabii yanında tatlı veya kurabiyede şart eh onların tarifinide daha sonra vereceğim tabii.
Tariflerimi beğeneceğinize eminim sevgili hanımlar iddialıyım yaniii.Zamanla göreceğiz inşaAllah.
AFİYET OLSUN
GÜLAY Z.
çok sevdiğim poğacalardan birisi, emeklerine sağlık...
YanıtlaSil