>
9 Şubat 2013 Cumartesi
TAVUK ÇORBASI
| Etiketler: ÇORBALAR, FEATURE, FEATURED, NEW
Sofralarımızın olmazsa olmazıdır çorbalarımız
Özellikle soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak
ve vücut kırgınlıklarımıza şifa olacak bir çorbadır
Tavuk çorbası şimdiden afiyet olsun yapıp içenlere
TAVUK ÇOBASI
1 adet tavuk ğöğsü
2 çorba kaşığı (tepeleme) un
2-3 diş sarmısak
1 kaşık tereyağı,1 kaşık zeytinyağı
yarım limon,tuz,karabiber
YAPILIŞI
Tavuk ğöğsü haşlanır,elle veya bıçakla keserek küçük küçük parçalanır
diğer tarafta yağ ile un kavrulur,haşladığımız tavuk suyunun içine kavrulan
un,tavuk parçaları,dövülmüş 2-3 diş sarmısak,tuz ve karabiber eklenir.
Çorbanın kıvamı su eklenerek sağlanır ve kaynayana kadar karıştırılır.
Ocaktan indirmeden üç dakika kadar önce yarım limon sıkılır,biraz daha
kaynatılıp altı kapatılır.Çorba içilirken isteğe göre limon ve karabiber eklenebilir.
AFİYET ŞİFA OLSUN
GÜLAY Z.
.
SOSYAL MEDYA
Ne Aramıştınız
İzleyiciler
Neler Yayınladım
ANA YEMEKLER
(42)
APERATİFLER
(9)
ARA YEMEKLER
(13)
BALIK YEMEKLERİ
(2)
BÖREKLER
(19)
CHEESECAKE
(1)
ÇORBALAR
(14)
DOLMALAR
(5)
ETLİ YEMEKLER
(10)
HAMUR İŞLERİ
(33)
HAMURLUKAHVALTI
(9)
KAHVALTILIKLAR
(15)
KEKLER
(32)
KURABİYELER
(31)
MAKARNALAR
(3)
NEW
(194)
PASTALAR
(20)
PİLAVLAR
(9)
POĞAÇALAR
(17)
REÇELLER
(3)
reklamlar
(6)
SALATAKAHVALTI
(1)
SALATALAR
(10)
SEBZE YEMEKLERİ
(5)
SEBZELİKAHVALTILIK
(2)
SICAK TATLILAR
(2)
SOĞUK TATLILAR
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TARTLAR
(1)
TATLI KURABİYELER
(8)
TATLILAR
(13)
TAVUKLU YEMEKLER
(4)
TUZLUKURABİYELER
(2)
YÖRESEL YEMEKLER
(2)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder