>
17 Ocak 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Pazı

Malzemeler:

1kg Pazı,
1 adet soğan(büyük boy olsun)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 caykaşığı toz şeker ve pul biber
1 su bardağı sıcak su
yeterınce tuz
dilerseniz eger 1 fincan pirinç de kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını ayıklayıp bol suda yıkayın.ve iri iri doğrayın.
Soğanı küçük küçük doğrayıp tencerede kızdırdığınız yağda kavurmaya başlayın.Soğanlar pembeleşince pazıları tuzu,biberi ve toz şekeri (pirinçli olmasını istiyorsanız pirinçleride katın)ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuduktan sonra yoğurt ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder