>
12 Ocak 2013 Cumartesi

LAHANA DOLMASI

Malzemeler : 1 adet dolmalık lahana,
1 su bardağı dolmalık pirinç,(ben ince bulgur kullandım)
 500 gr. orta yağlı  kıyma,
1 adet kuru soğan,
3-4 diş sarımsak,
Yarım demet maydanoz, dereotu ve nane,
 2 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber.
Yapılışı :
Lahanaların yaprakları tuzlu suda haşlanır.
Sarma yapmak için şerit şeklinde kesilir (normal sarmalık şeklinde de kesebilirsiniz)
Diğer bir yanda bir kabın içine yıkanmış pirinç yada ince bulgur, kıyma, yağ, ince kıyılmış soğan, sarımsak ve yeşillikler konulur.
Baharatlar ve salçalar ilave edilir. İyice yoğurulur.
Kesilen şeritlere bir tatlı kaşığı iç malzemeden koyup, sarabilirsiniz.
Tencereye sırayla dizdikten sonra üzerine düz bir tabak koyup suyunu ve tuzunu ilave edip 30-40 dk pişirip, servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder