>
21 Ocak 2013 Pazartesi

EKMEKLİ GÜVEÇTE ET

MALZEMELERİ1/2 kilo mantar
1/2 kilo kuzu ya da dana eti
1 tane kırmızıbiber
1 baş kuru soğan 2 diş sarımsak
3 tane yeşilbibeır
1 yemek kaşığı mexikan baharatı
Sıvı yağ
Salça
HAMURU İÇİN
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

HAZIRLANIŞI

Etimizi önce haşlayalım. Biraz sıvı yağ ile mantarları ve haşlanan eti bir güzel kavuralım. Bu aşamada biberleri üzerine küçük küçük soğanları ve sarımsağı da keselim, hepsini birlikte kavuralım. Mantarlar suyunu çekene kadar kavurun salçasını ilave edelim ve mexikan baharatını ilave edelim suyunu koyup ağır ateşte mantarlar pişene kadar pişireliım. Diğer tarafta un, su, yumurta ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup dinlendirelim. Pişen eti güveç kalıbına alalım. Merdaneyle açtığımız hamuru güvecin üzerine kapatalım. İsterseniz,hamurunda, üzerine 1 yumurta sarısı sürebilirsiniz.. 200 derece fırında hamurun üstü pembeleşiiınceye kadar pişirelim. Servis ederken hamuru da talbıakların yanına ekmek niyeti nıe koyalıım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder