Dolma malzemeleri 6 adet yeşil dolmalık biber 200 gr. yağsız dana kıyma 100 gr. pirinç (önceden 5 dakika haşlanmış) 1 adet domates (soyulmuş ve rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı biber salçası 1/2 adet soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince doğranmış) 4 dal taze nane (ince doğranmış) 3 dal maydanoz (ince doğranmış) 3 dal dereotu (ince doğranmış) 50 ml. zeytinyağı Tuz ve karabiber
Sos malzemeleri 50 ml. zeytinyağı 1 bardak et suyu 1 yemek kaşığı biber salçası İsteğe göre 1 dal taze nane
Hazırlanışı: Kıyma, pirinç, domates, salça, soğan, sarımsak, nane, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir arada yoğurun. Hazırladığınız harcı dolmalık biberlere doldurun.
Sos için ayrı bir kasede zeytinyağı, et suyu ve biber salçasını karıştırıp hazırladıgınız biberleri yerleştirdiğiniz tencereye dökün. Pişirmenin sonunda Dolmaları tabaklara alın. İsteğe göre nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder