VİŞNELİ TART MALZEMELER
250 gr tereyağı veya margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı vişne
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparılıp ayrılır.Diğer büyük parça yağlanan tart kalıbına güzelce yayılır.Üzerine çekirdeklerinden temizlenip ikiye ayrılan vişneler dizilir.Ayrılan hamurdan küçük parçalar koparılarak ince şeritler yapılıp tartın üzerine enlemesine ve boylamasına dizilerek kafes şekli oluşturulur.Üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not:Unu yavaş yavaş ilave edin bardak büyüklükleri farklı olabiliyor. Benim bardağım klasik bildiğimiz su bardaklarından.Kıvamı ayarlayınca un ilavesini bırakırsınız.
Afiyet olsun
hmm cok super gorunuyor olsada yesek..
YanıtlaSilTeşekkürler,yaz tatilinde inşaAllah yapıp yedireyim söz.Ama bekleyemem diyorsan kolları sıvayıp mutfafa girmelisin canım .. :)))
YanıtlaSil