>
1 Ekim 2013 Salı

BAMYA YEMEĞİ

BAMYA YEMEĞİ

             Güzel  Ülkemin çeşit çeşit yetişen sebzelerinden biri olan bamyanın kınalısı ile izmirde
             tanıştım ve çok ta memnun oldum doğrusu,oldukça lezzetli olduğunu keşfettim, diğerlerine 
             kıyasla biraz pahalıda olsa değiyor.Bamya pişirmek zormuş gibi gözüksede püf noktalarını
             bildikten sonra hiçte öyle olmadığını,sarkmayan sünmeyen ekşili  hoş bir lezzet olabileceğini
             bilenler bilirde, bilmeyenlerde tarifimden sonra artık bilecekler... : ))) 


            MALZEMELER
      
           200-250 gr  kuşbaşı et ( dana veya kuzu)
           500 gr bamya
           1 adet kurusoğan
           1 yemek kaşığı sakça
           1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
           Yarım yemek kaşığı tereyağ
           1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
            tuz
            Yarım limon veya 3 kaşık koruksuyu yada 3-4 tane limon tuzu

          YAPILIŞI
     
         Öncelikle bamyalar güzelce yıkanır,baş kısımları elma soyar gibi dikkatlice temizlenir.Yemeğimizi
         pişireceğimiz tencereye et yıkanarak konur,kapak kapatılarak kısık ateşte suyunu salıp çekmesi 
         sağlanır.Yağlar ve yemeklik doğranan soğan ilave edilir ve etle birlikte çevrilerek pembeleştirilir.
         Salça,toz kırmızı biber ve bir su bardağı sıcaksu eklenerek biraz pişirilir.Yemeğin suyu sıcak su
         ilavesi ile ayarlanır ekşisi konur en son temizleyip hazırladığımız bamyalar eklenir tuzuda ayarlanıp
         kapak kapatılır ocak kısık konuma getirilir ve kendi halinde yavaş yavaş pişmesi sağlanır.Bamyaya
        artık kaşık değdirilmez yalnızca tuzunu ve ekşisini kontrol amaçlı bir iki kez bakılabilir.Bamya yemeğinin
        salyalanmaması için suyunu ayarlayıp ekşisini ilave ettikten sonra bamyaları ilave etmek,sonrasında kaşık
        değdirmemek ve temizlerken derin kesmemek önemli,bunlara dikkat edilirse şahane bir bamya yemeği 
        yapmak çooook kolay hepsi bu kadar sevgili izleyenlerim sizlerede kolay gelsin afiyet şifa olsun......
         
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder