BAMYA YEMEĞİ
Güzel Ülkemin çeşit çeşit yetişen sebzelerinden biri olan bamyanın kınalısı ile izmirde
tanıştım ve çok ta memnun oldum doğrusu,oldukça lezzetli olduğunu keşfettim, diğerlerine
kıyasla biraz pahalıda olsa değiyor.Bamya pişirmek zormuş gibi gözüksede püf noktalarını
bildikten sonra hiçte öyle olmadığını,sarkmayan sünmeyen ekşili hoş bir lezzet olabileceğini
bilenler bilirde, bilmeyenlerde tarifimden sonra artık bilecekler... : )))
MALZEMELER
200-250 gr kuşbaşı et ( dana veya kuzu)
500 gr bamya
1 adet kurusoğan
1 yemek kaşığı sakça
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yarım limon veya 3 kaşık koruksuyu yada 3-4 tane limon tuzu
YAPILIŞI
Öncelikle bamyalar güzelce yıkanır,baş kısımları elma soyar gibi dikkatlice temizlenir.Yemeğimizi
pişireceğimiz tencereye et yıkanarak konur,kapak kapatılarak kısık ateşte suyunu salıp çekmesi
sağlanır.Yağlar ve yemeklik doğranan soğan ilave edilir ve etle birlikte çevrilerek pembeleştirilir.
Salça,toz kırmızı biber ve bir su bardağı sıcaksu eklenerek biraz pişirilir.Yemeğin suyu sıcak su
ilavesi ile ayarlanır ekşisi konur en son temizleyip hazırladığımız bamyalar eklenir tuzuda ayarlanıp
kapak kapatılır ocak kısık konuma getirilir ve kendi halinde yavaş yavaş pişmesi sağlanır.Bamyaya
artık kaşık değdirilmez yalnızca tuzunu ve ekşisini kontrol amaçlı bir iki kez bakılabilir.Bamya yemeğinin
salyalanmaması için suyunu ayarlayıp ekşisini ilave ettikten sonra bamyaları ilave etmek,sonrasında kaşık
değdirmemek ve temizlerken derin kesmemek önemli,bunlara dikkat edilirse şahane bir bamya yemeği
yapmak çooook kolay hepsi bu kadar sevgili izleyenlerim sizlerede kolay gelsin afiyet şifa olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder