ÇİKOLATALI YAŞ PASTA
MALZEMELER
KEKİ İÇİN
- 1 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50 gr tereyağı
- 80 gr bitter çikolata
- 100 gr labne peyniri
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpalım,kakao,un ve kabartma tozu ekleyip tekrar tüm malzemelerin karışması için 2 dk kadar daha çırpalım, küçük yuvarlak borcam ebatında bir tepsiye dökelim. Karışımın eşit dağılmasını sağlamak için ve hava kabarcıklarının çıkması için tepsimizi bir kaç kez sert zemine vuralım.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyalım,kek kabarınca ısıyı 170 dereceye düşürerek 20 dk kadar pişirelim.
- Kremamız için labne ve bitter çikolata hariç malzemelerimizi karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim ocoğı kapatıp bitter çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıraralım kabuk tutmaması için kapağını kapatıp ılınması için bekletelim.Kremamız ılınınca labne peynirimizide ekleyip bir çatal yardımıyla veya mikserle karıştırarak kazır hale getirelim.
- Pastamızı ortadan keselim alt ve üstünü sütle ıslatarak kremamızı sürelim.Kalan kremayı sıkma torbasına koyalım ve pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.Bir müddet buzdolabında bekletip soğuyunca servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder