PİLAV ÜZERİNDE KREMALI TAVUK SOTE
Merhaba sevgili sayfa dostlarım bugün Ramazanın 12.günündeyiz. Rabbim bu mübarek ayın
feyzinden, bereketinden azami derecede faydalanan kullarından eylesin cümlemizi.Bir manası
da güz yağmurları demek olan ramazan kelimesinin bu manası itibarıyla güz yağmurlarının etra
fa sağanak sağanak yağarak canlılık getirdiği ve aynı zamanda çer çöpü sürükleyip götürdüğü
gibi bu ay da bizim manevi dünyamızın canlanmasına ve olumsuz taraflarımızın törpülenmesine
vesile olsun inşaAllah.Bu mübarek ayın mana ve maksadını kavrayarak hayatımızın her anına
yansıması içinse Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimi okuyup anlama ve yaşama gayretlerimizin ol
ması şart.Rabbimiz bu anlamdaki tüm gayretlerimizi destekleyip bereketlendirsin,istifademizi
arttırsın.
Bugün sizlerle gerek iftar sofralarımızda gerekse daha sonraki sofralarımız için pilavlarımızın üzerinde
veya yanında ikram edebileceğimiz yada ana yemeğimiz olarak tüketebileceğimiz kremalı tavuk sote
tarifimi paylaşacağım,biz çok beğenerek yiyoruz umarım sizde beğenirsiniz.
MALZEMELER
400 gr tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
2 adet taze kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
1/2 kutu krema
karabiber,toz kırmızıbiber,kekik,tuz
Yarım yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
Tavuk etleri kuşbaşı doğranır,üzerine çok az karabiber,kırmızıbiber,tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ
gezdirilerek harmanlanır ve sebzeler hazırlanana kadar 15 dk dolapta dinlendirilir.
Bu arada kuru soğan küp küp yemeklik doğranır.Biberler istenilen ölçüde doğranır.ben küçük küçük
jülyen doğradım,sarımsak incecik kıyılır.
Yemeklik doğradığımız soğanlar yarım kaşık tereyağı ve bir kaşık zeytinyağı ile hafif pembeleştirilir.
Sarımsakta ilave edilip biraz çevrilir ve tavuk etleri eklenerek harlı ateşte tavuk etlerimiz pembeleşene
kadar sık sık çevirerek veya tava sürekli sallanarak sotelenmeleri sağlanır.
Biberler eklenip onlarında hafif pişmesi sağlanır.Bu arada harlı ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Tuzunu karabiber ve kırmızı biberini damak zevkimize göre ayarlayıp yarım paket (100 gr) kremayı da
ilave edip biraz daha çeviriyoruz, kekiğini de ekleyip altını kapatıyoruz.Yemeğimiz servise hazır,istersek
pilavların üzerinde yada tek başına yemek olarak sunuma hazırlıyoruz.Özellikle iftar sofralarımızda misafir
lerimiz için şık bir sunum olarak pilavların üzerinde bir alternatif, ben pilav üzerinde servis yaptım tercih
sizin.... AFİYET ŞİFA OLSUN
Merhaba arkadaşım tariflerini çok beğendim sende benim sitemi ziyaret edebilirsin. Allah yardımcınız olsun kolay gelsin.
YanıtlaSilHazır Yufkadan Börek Tarifleri - http://www.selmamutfakta.com/2016/01/hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html
Tarife göre yaptım ama ilk defa yapıyprum tabuk kendi suyunu bıraktı sulu oldu normalmi?? Olmadımı yoksa
YanıtlaSilMerhaba sevgili Unknown ;Muhtemel harlı ateşte yapmamışsınızdır,kısık ateşte olunca tavuklar suyunu salıyor ama yinede sorun olmaz tekrar suyunu çeker,afiyet olsun.
SilMerhaba sevgili Unknown ;Muhtemel harlı ateşte yapmamışsınızdır,kısık ateşte olunca tavuklar suyunu salıyor ama yinede sorun olmaz tekrar suyunu çeker,afiyet olsun.
SilÇok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSil