>
29 Temmuz 2013 Pazartesi

PORSİYON GÜVEÇLER


PORSİYON GÜVEÇLER


            MALZEMELER
                                                                                                           4-5 kişilik
  •  3 patlıcan
  •  1 patates
  •  1 kabak
  •  2 yeşil biber
  •  2 domates
  •  1 kuru soğan
  •  7-8 diş sarımsak
  •  1 yemek kaşığı salça
  •  Tuz,karabiber,kırmızı bıber
  •  1 yemek kaşığı zeytinyağı,1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250-300 gr dana veya kuzu kuşbaşI
  • İstenilen miktarda kaşar peyniri rendesi
          YAPILIŞI
  • öncelikle kuşbaşı et tencereye alınır suyunu salıp çektikten sonra,yemeklik doğranan soğanlar ve yağlar tencereye alınarak sotelenir.
  • Bir yemek kaşığı salça toz kırmızıbiber ilave edilerek bir su bardağı sıcak su konulur kapak kapalı ve kısık ateşte suyu çekene kadar etlerin biraz daha yumuşaması sağlanır.
  • Bu arada sebzeler doğranıp hazırlanır eklenir sarımsaklar soyulup eklenir enson domatesler kabukları soyulup küp küp doğranarak ilave edilir sebzeler biraz sotelenerek yumuşatılır ve bir su bardağı daha sıcak su konulur tuzu ve baharatları ilave edilir.
  • Küçük güveç kaplarına paylaştırılır.Yüksek ısıda fırında ( 220-250 derece gibi) 20-25 dakika pişirilir.fırın kapatılıp güveçlerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek fırının sıcağında eriyene kadar bekletilip sıcak sıcak servis yapılır.  
                                                                  ...  Afiyet olsun....                      

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder