>
4 Temmuz 2013 Perşembe

ETLİ YAPRAK SARMA


ETLİ YAPRAK SARMA

                     MALZEMELER
  • 200 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (harcının içine)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı(suyunu hazırlarken kullanılacak) 
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım kg asmayaprağı
                   YAPILIŞI
  • Yaprak tuzlu ise birkez sıcak su dökerek 15 dk bekletip,birkaçkezde soğuk su ile yıkayalım.
  •  Derin bir kabın içerisine kıymayı,iyice yıkadığımız pirinci,incecik doğradığımız soğanı,salçayı,zeytinyağını,baharatlarını ve tuzunu koyarak elimizle veya kaşıkla iyice karıştıralım.
  • Hazırladığımız harcı yaprakların içine koyarak sarıp tencereye dizelim.
  • Harç bittikten sonra yarım kaşık salça,2 kaşık zeytinyağı, biraz tuz ve su ile sarmamızın suyunu hazırlayalım.
  • Hazırladığımız suyunu sarmalarımızın üzerine geçecek şekilde dökerek ayarlayalım.Üzerine ısıdan etkilenmeyecek bir tabak kapatarak kısık ateşte yarım saat kadar arada suyunu kontrol ederek ve gerekiyorsa biraz sıcak su ilavesi ile pişirelim sıcak sıcak servis yapalım.Tabii sarmanın yanına çok yakışan yoğurdu da birlikte ikram etmeyi unutmayalım,nedendir bilmiyorum sarmanın yanına makarnayı da çok yakıştırıyorum genelde de birlikte yaparım tercih sizin.  Kolay gelsin ve şimdiden Afiyet Olsun....                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder