ELMALI ETİMEK TATLISI
Etimek tatlısı hafif ve kolay yapılabilen bir tatlı olması sebebiyle,üstelik fırında gerekmediğinden
ayrıca ani durumlarda da kurtarıcı oluşuylada tercih edilebilir.Ani misafir de gelse fırında bozulsa
becerikli bir hanım için mutfakta çareler tükenmez birçok ikram fırınsızda yapılabilir.Ben zaman
sıkıntımın olmaması ve değişiklik ve şıklık katmak istediğimden etimek tatlısını misafirlerim için
elmalı cevizli iç ile hazırlayıp elmalardan yaptığım güllerlede süsleyerek sundum.Çok ta beğenildi
umarım sizlerde beğenirsiniz..
MALZEMELER
- 1 Paket tuzsuz veya klasik etimek
- 1.5 bardak şeker
- 2 bardak su
- 3 -4 tane elma
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 5 su bardağı süt
- 2 silme yemek kaşığı un
- 2 " " " nişasta
- 2 " " " irmik
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
ve onuda elmaların üzerine dökelim soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.Enson üzerini süslemek için elmaları soyup yarım ay şeklinde incecik keselim 2-3 kaşık şekeri az bir suyla kaynatalım içine elma dilimlerini atarak yumuşayana kadar bekletip çıkaralım üç tanesini üst üste sıralayıp saralım gül şekli kendiliğinden oluşuyor.Ayrıca şurup yapmadan etimeklerin üzerine dökmek için hazırladığımız şurubun içinde elmaları yumuşatabilir sonra etimeklerin üzerine gezdirebilirsiniz.Gül yapımını resimlemeyi unutmuş olduğum
için resmini veremedim ama en kısa zamanda resimleyip ekleyeceğim inşaAllah sevgili dostlarım.
Afiyet olsun
için resmini veremedim ama en kısa zamanda resimleyip ekleyeceğim inşaAllah sevgili dostlarım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder