>
25 Temmuz 2013 Perşembe

ELMALI ETİMEK TATLISI


ELMALI ETİMEK TATLISI

         Etimek tatlısı hafif  ve kolay yapılabilen bir tatlı olması sebebiyle,üstelik fırında gerekmediğinden
         ayrıca ani durumlarda da kurtarıcı oluşuylada tercih edilebilir.Ani misafir de gelse fırında bozulsa 
         becerikli bir hanım için mutfakta çareler tükenmez birçok ikram fırınsızda yapılabilir.Ben zaman 
         sıkıntımın olmaması ve değişiklik ve şıklık katmak istediğimden etimek tatlısını misafirlerim için
         elmalı cevizli iç ile hazırlayıp elmalardan yaptığım güllerlede süsleyerek sundum.Çok ta beğenildi
         umarım sizlerde beğenirsiniz..
      
      MALZEMELER
  •  1 Paket tuzsuz veya klasik etimek
  •  1.5 bardak şeker
  •  2 bardak su 
  • 3 -4 tane elma
  • 1 çay bardağı ceviz içi                          
  • 1 çay kaşığı tarçın 
        Muhallebisi için
  •    5 su bardağı süt
  •    2 silme yemek kaşığı un
  •    2 "        "           "      nişasta
  •    2 "        "           "      irmik
  •    4-5 yemek kaşığı şeker
  •    1 paket vanilya
YAPILIŞI: Öncelikle etimeklerimizi ıslatmak için 1.5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu ocakta 15 dk kaynatatıp kapatalım.Etimekleri tepsimize dizelim ve üzerlerine şurubumuzu sıcak sıcak gezdirelim,etimekler şurubu çekerken elmalarımızı soyup rendeleyelim ve 3 kaşık şekerle suyunu çekene kadar pişirelim ocağı kapatıp 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı ceviz içini ekleyelim.Hazırladığımız bu harcı ıslattığımız etimeklerin üzerine eşit şekilde paylaştıralım.üzeri için muhallebi malzemelerimizi bir tencerede karıştırıp ocağa alalım ve kaynayaıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim
ve onuda elmaların üzerine dökelim soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.Enson üzerini süslemek için elmaları soyup yarım ay şeklinde incecik keselim 2-3 kaşık şekeri az bir suyla kaynatalım içine elma dilimlerini atarak yumuşayana kadar bekletip çıkaralım üç tanesini üst üste sıralayıp saralım gül şekli kendiliğinden oluşuyor.Ayrıca şurup yapmadan etimeklerin üzerine dökmek için hazırladığımız şurubun içinde elmaları yumuşatabilir sonra etimeklerin üzerine gezdirebilirsiniz.Gül yapımını resimlemeyi unutmuş olduğum
için resmini veremedim ama en kısa zamanda resimleyip ekleyeceğim inşaAllah sevgili dostlarım.
                                                                                                               Afiyet olsun

                                                                                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder