>
18 Nisan 2013 Perşembe

PATLICAN SALATASI

                                     
                                              PATLICAN SALATASI
               MALZEMELER
           1 kg patlıcan
            yarım limon
           1-2 diş sarımsak
           2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
           tuz,pulbiber
           üzerinin süsü için 2-3 dal maydanoz
           3-4 yemek kaşığı kese yoğurdu
                YAPILIŞI
          Patlıcanlar mangalda,ocakta yada fırında közlenir.Bıcakla boyuna olacak şekilde ortadan
          kesilir ve bir kaşık yardımıyla patlıcanların içleri kolayca çıkarılarak salata yapılacak kaba
          konulur,kararmamaları için üzerlerine yaklaşık yarım limon suyu sıkılarak çatalla iyice ezilir
          Tuzu ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilip sarımsak rendelenir,3-4 kaşık kese yoğurdu
          da eklendikten sonra biraz daha ezme işlemine devam edilerek malzemelerin hepsinin birbirine
          karışması sağlanır,çatalla salatanın üzeri düzeltilirken yol yol  şekil almasıda sağlanmış olur.Son
          olarak salatanın üzerine 2 kaşık zeytinyağı gezdirilerek pul biberde dökülür ve maydanoz yap
          rakları ile görüntüsü tamamlanır.Önce gözümüze hitap eden salatamız damak zevkimize uygun
          muhteşem lezzetiyle midelerimizide şenlendirmeye hazır.Arkadaşım zehra ya ödül kazandıran
          bu salatayı mutlaka denemelisiniz.
          Not :Eğer kese yoğurdunuz yoksa taze yoğurdu tülbentten süzdürerekte kullanabilirsiniz.
          Biz hanımlar için biliyorsunuz çareler tükenmez....                                            
          

1 yorum:

  1. patlıcan salatasın çok severim ellerinze sağlık

    YanıtlaSil