>
8 Nisan 2013 Pazartesi
BEZELYE YEMEĞİ
| Etiketler: ANA YEMEKLER, FEATURE, FEATURED, NEW, SEBZE YEMEKLERİ
BEZELYE YEMEĞİ
Kış için dondurucuya koyduklarımızı tüketme zamanı bende
bugün o niyetle geçtim dolabın önüne kalan birkaç poşetten
bezelyeyi kestirdim gözüme,evde sevmeyen de yok nasılsa
Yazdan dolaba koyduğumuz sebzeler imdada yetişiyor çoğu
zaman, hem mevsimindeki lezzetini kaybetmeden sizde benim
gibi düşünüyorsanız buyrun birlikte bezelye pişirmeye..........
MALZEMELER
200-250gr kuzu veya dana kuşbaşı et
yarımkg iç bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kapak
kapalı şekilde pişirelim.Suyunu çekince yağımızı ve yemeklik doğ
radığımız soğanı ilave edip karıştırarak soteleyelim,Bir kaşık salça
kırmızıbiber,karabiber,tuz ve bir su bardağı sıcak su koyup biraz
daha etlerin yumuşaması için 5-10 dk pişirelim.Havucu,istenirse
bir adet küp küp doğranmış patatesi ve bezelyeleri ilave edelim.
üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte sebze
ler ve et yumuşayana kadar pişirip sıcak sıcak servis yapalım.
GÜLAY.Z
Benzer Yazılar:
.
SOSYAL MEDYA
Ne Aramıştınız
İzleyiciler
Neler Yayınladım
ANA YEMEKLER
(42)
APERATİFLER
(9)
ARA YEMEKLER
(13)
BALIK YEMEKLERİ
(2)
BÖREKLER
(19)
CHEESECAKE
(1)
DOLMALAR
(5)
ETLİ YEMEKLER
(10)
HAMUR İŞLERİ
(33)
HAMURLUKAHVALTI
(9)
KAHVALTILIKLAR
(15)
KEKLER
(32)
KURABİYELER
(31)
MAKARNALAR
(3)
NEW
(194)
PASTALAR
(20)
POĞAÇALAR
(17)
PİLAVLAR
(9)
REÇELLER
(3)
SALATAKAHVALTI
(1)
SALATALAR
(10)
SEBZE YEMEKLERİ
(5)
SEBZELİKAHVALTILIK
(2)
SICAK TATLILAR
(2)
SOĞUK TATLILAR
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TARTLAR
(1)
TATLI KURABİYELER
(8)
TATLILAR
(13)
TAVUKLU YEMEKLER
(4)
TUZLUKURABİYELER
(2)
YÖRESEL YEMEKLER
(2)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
reklamlar
(6)
ÇORBALAR
(14)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder