>
8 Mart 2019 Cuma

KABAK YEMEĞİ

             KABAK YEMEĞİ 
        Tabak tabak yemek isteyeceğiniz kalorisi düşük nefis bir lezzet kabak yemeği.Ben içerisine pirinç yerine bulgur kullanıyorum.Böylece hem daha sağlıklı hemde diyete daha uygun oluyor. Bana göre lezzetide artıyor, dolayısıyla  bulgur tavsiyemdir😊Yanınada bir kase ev yapımı yoğurt 👌şahane yakışıyor.Yapıp yiyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet şifa olsun diyor tarifime geçiyorum.

MALZEMELER
. 1 kg kabak
. 100-150 gr kadar kıyma
. 1 adet orta boy kurusoğan
. Yarım demet dereotu
. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
. 1/2yemek kaşığı tereyağı
. 1 yemek kaşığı domates salçası
. Tuz,karabiber,kırmızı toz biber 
. 1 dolu yemek kaşığı kalın bulgur
YAPILIŞI
.Öncelikle kabakları patates soyacağı ile incecik soyup yıkayalım küçük küçük dilimleyelim.
.Diğer tarafta tencerede yağ soğanı kavuralım hafif pembeleşince kıymayı ekleyelim ve birlikte kavurmaya devam edelim.yarım demet dereotunun yarısının  özellikle sap kısımları daha çok olacak şekilde doğrayıp kıymaların üzerine ilave edelim.Biraz birlikte çevirip salçayı ve baharatları ekleyelim yıkayıp doğradığımız kabağı da tencereye alalım üzerine tuzunu ekelim.Bir dolu yemek kaşığı bulguruda kabakların üzerine serpelim..
.En son kabakların üzerini iki parmak geçecek şekilde sıcak suyunu koyalım önce orta ateşte 10-15 dk kadar pişirip ocağın altını kısalım kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
.Kabaklar pişince ocağın altını kapatalım.Kalan dereotunu incecik doğrayalım tabaklara koyduğumuz kabak yemeğimizin  üzerine dereotunu serperek servis yapalım.yanınada ev yoğurdumuzu unutmayalım tabiii afiyet olsun ......👌👌👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder