>
2 Mart 2019 Cumartesi

MERCİMEK KÖFTESİ


            MERCİMEK KÖFTESİ
Mercimek köftesi misafir davetlerinde,  gün sofralarında, her zaman yerini
koruyan, doyurucu,besleyici aynı zamanda diyete de uygun favori lezzetlerimizdendir.
Büyük küçük herkesin sevdiği mercimek köftesini birde benim çok beğenilen tam ölçülü mercimek köftesi  tarifimle deneyin.
Buyrun tarif gelsin o zaman deneyecek olan herkese kolay gelsin şimdiden afiyet şifa olsun.😊❤
MALZEMELER
. 1 su bardağı kırmızı mercimek
. 2.5 su bardağı su
. 1 çay bardağı ince bulgur
. 1 orta boy kuru soğan
. Yarım bağ maydanoz
. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
. 1 yemek kaşığı domates salçası 
. Tuz,karabiber,kimyom,kırmızı biber

YAPILIŞI

.Öncelikle 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp tencereye alalım.Üzerine 2.5 su bardağı suyu koyup mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
.Suyunu çekince bulguru içine atalım ve yarım saat kadar kapağı kapalı olarak bekletelim.
.Ayrı bir tavada incecik doğradığımız kuru soğanı zeytinyağında pembeleştirelim.
Salçayı ilave edip bir iki dakika kadar çevirelim ve baharatları miktarını kendi damak zevkimize göre ayarlayarak ekleyerek ocağı kapatalım.
.Dinlenen mercimek,bulkur karışımına kavurduğumuz salçalı baharatlı soğanı ilave ederek elimizi yakmadan karşılaştıralım.enson ince kıydığımız maydanozu ekleyerek güzelce karışmasını sağlayalım ve yıkayıp tabağa dizdiğimiz marulların üzerine istediğimiz büyüklükte alıp elimizle sıkarak şekil verip dizelim.
. Üzerlerine limon sıkarak afiyetle yiyelim, ikram edelim.
Not.Dilerseniz yeşil soğanda ilave edebilisiniz.Fakat kuru soğanı kavurduğumuz için tat değişikliği olmadan kalan köfteler 2-3 gün boyunca yenilebilir  kıvamda oluyor.Yeşil soğan da karıştırmışsak o gün tüketilmesi gerekiyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder