>
12 Mart 2019 Salı

BİSKÜVİLİ ELMALI KEK

       
                 BİSKÜVİLİ ELMALI KEK

Merhabalar,bugün sizlerle harika bir tarif paylaşıcam Çok  kolay, çabucak hazırlayabileceğiniz şahane bir lezzet arıyorsanız işte o aradığınız tarif kesin bu tarif  😊 Denediğinizde bana hak vereceksiniz  sevgili  sayfa dostlarım.Gerçekten hem 15 dk da hazırlayacaksınız hem lezzetine doyamayaksınız siz çayı demlerken bisküvili elmalı kekinizde pişmiş olacak.
Deneyin, mutlaka tarif defterinize kaydedeceksiniz zaten,sizin için yapım aşamalarıyla birlikte bol bol resimledim  şimdiden kolay gelsin,afiyet şifa olsun  yorumlarınızıda eksik etmeyin efendim buyrun malzemeler 😊 ❤❤

MALZEMELER
. 2 yumurta 
. 1çay bardağı şeker
. 3 yemek kaşığı sıvıyağ
. 1 su bardağı un
. 1 paket petibör bisküvi
. 1 tatlı kaşığı tarçın 
. 1 paket kabartma tozu
. 1 paket vanilya
. Yarım çay bardağı ceviz içi
. Yarım çay bardağı pudra şekeri (üzeri için)
. 2-3 tane elma (ince dilimlenmiş)

BİSKÜVİLİ ELMALI KEK YAPILIŞI
.Bu yapacağımız kek küçük kare borcam ölçüsüdür daha büyük bir tepside yapacaksanız kek malzemelerini 1.5 veya 2 kat arttırmalısınız.Elma ve pedibörüde ona göre kullanırsınız dostlar.Bu bilgiyi önceden vermek istedim ki hazırlığınızı ona göre yapın.
.Öncelikle kekini hazırlıyoruz Bunun için kek hamurunu yapacağımız kabımıza 2 yumurtayı kıralım,bir çay bardağı şekeri ilave edip mikserle veya bir çırpıcı ile güzelce çırpalım.
.3 yemek kaşığı sıvıyağı ejleyip karıştıralım.kabartma tozunu vanilyayı ve unu da ilave edip iyice karışana kadar çırpalım.Kekimiz hazır diğer işlemlere geçebiliriz.
. Petibör bisküvimizi borcama dizelim.
. Üzerine ince ince dilimlediğimiz elmalarımızı dizelim. Elmaların üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını serpelim. Onun üzerinede yarım çay bardağı cevizi serpelim.en üstünede hazırladığımız kek harcımızı eşit şekilde yayalım.
. 180 dereceye ayarladığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
. Kare şeklindede dilimleyebilirsiniz ama ben bardakla ay şeklinde kesmeyi daha çok seviyorum.Sizde ay şeklinde kesmek isterseniz önce uzun uzun boyuna keki kesin daha sonra herhanfi bir su bardağı ile bardağın yarısı kekin üzerine gelecek şekilde bastırarak yarımay şeklini çıkarabilirsiniz.
. Enson üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz afiyet şifa olsun 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder