>
13 Ağustos 2016 Cumartesi

DÜĞME KURABİYE

          
         DÜĞME KURABİYE

  Merhaba sevgili dostlar,bugün sizlerle,hem görüntüsüyle şık ve sevimli hem lezzetiyle sadece miniklerimizin değil tadan herkesin beğenisini kazanan düğme kurabiyemizin tarifini paylaşıcam.
Düğme şeklindeki görüntüsüne Royal içing ile yaptığımız renkli iplikler görünümü tamalayarak bu kurabiyelerin sevimliliğini arttırıyor.Her zaman belirttiğim gibi benim için görsel ve lezzet birbirini tamamlamalı.Bu tarifte tam öyle oldu,önce görüntüsü ve sevimliliği kurabiye yeme isteğinizi harekete geçiriyor ve yediğinizde hmmmm dedirtiyor. :) 
     Sizlerde benim gibi kurabiye sevenlerden iseniz ve değişik şık ve nefis tatlar ortaya çıkarmayı seviyorsanız bu kurabiye tarif defterinizde mutlaka bulunmalı..
      
 MALZEMELER
  • 125 gr yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağında bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Royal içing (üzerindeki renkli çizgiler) için
  • 1 yumurta akı
  • 200gr pudra şekeri
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1-2 damla gıda boyası
DÜĞME KURABİYENİN YAPILIŞI
  • Öncelikle kabımıza oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağımızı ve pudra şekerimizi alarak mikser yardımı veya parmak uçlarımızla karıştıralım.
  • Yumurta akını ve zeytinyağını ilave edip karıştırdıktan sonra,nişasta,k.tozu ve vanilyayı ekleyelim.Unu azar azar ilave ederek hamurumuza kıvam aldıralım.Hamurumuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığından az daha kıvamlı olmalı.
  • Yoğurduğumuz hamuru2-3 parçaya ayırarak buzdolabı poşetininin veya yağlı kağıdın üzerinde  merdane ile yarım cm olacak  şekilde açalım.
  • Açılan hamuru çay bardağı ile veya varsa Kalıp ile kesip yuvarlak düğme şeklimizi oluşturalım.
  • Daha küçük bir kalıp ilede şeklimizin üzerine hafif bastırarak içteki çizgiyi,çemberi oluşturalım.
  • Düğme kurabiyemizin deliklerini pipetle bastırarak ve  pipeti hafif çevirerek oluşturalım.Pipet hafif çevrilince hamur pipetin içine giriyor ve pipeti kaldırdığımızda delik oluşuyor.
  • Kurabiyemizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.Önceden 170 derecede  ısıttığımız fırında kontrollü olarak 15 dk pişirelim.
  • Üzerleri hafif pembeleşince fırından alıp soğumasını beklerken biz renkli iplik görünümü için  royal içingi hazırlayalım.
  • Bunun için malzemelerimizi bir kapta karıştıralım.İstediğimiz renkteki gıda boyasından kürdanın ucuyla damlatalım ve bir poşetle yada benim gibi yağlı kağıttan küçük külahlar yapıp içine doldurarak dikkatlice deliklere çizgi halinde sıkıp kuruması için bekletelim.
  • Veee sunuma,ikram edilmeye hazır olan kurabiyelerimizi servis edelim.
  • Artan royal içingi poşetlere koyarak buzluğa kaldırabilir daha sonra kurabiye süslemelerinde veya kurabiyeleri renklendirmede kullanabilirsiniz.
  • Afiyet şifa olsun.

1 yorum:

  1. ah bende bunlara bayıldım harikaaaa ellerine sağlık canım :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil