VİŞNE SOSLU PASTA
Merhaba bloğumu takip eden değerli dostlar,bugün tarifini vereceğim bu vişne soslu
pasta vazgeçemedikleriniz arasında olacak.Eminim ki ikram hazırlayacağınız her zaman
zihninizden geçirdiğiniz yapabilecekleriniz zincirinin içinde hep yer alacak.Ben vişneli
hazırladım sosunu, ama bu meyve sosunun yelpazesini genişletebilir her türlü sevdiğiniz
meyveyi kullanarakta yapabilirsiniz.Tarifini hemen kayda geçirin ve mutlaka en kısa
zamanda deneyin olur mu ? :) ve yorumlarınızı benimle paylaşmayı ihmal etmeyin.
Sevgiler...
KEKİ İÇİN MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 5 kaşık toz şeker
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema (veya 1 paket kremşanti de olabilir)
- 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş vişne
- 2 su bardağı su
- 6 kaşık toz şeker
- 2 kaşık nişasta
- Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpılır.Yağ süt ve su ilave edilip karıştırılır.Un kabartma tozu vanilya elenerek eklenir ve tahta bir kaşıkla veya spatula ile iyice karışmaları sağlanır.
- 26 cm lik yuvarlak tepsi (en küçük yuvarlak borcam ebatında oluyor) iyice yağlanarak kek hamuru boşaltılır.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir üzeri hafif pembeleşince kürdan testide yaparak pişip pişmediği kontrol edilerek fırından çıkarılır.Ve kek ılınırken krema ile sos hazırlanır.
- Krema için vanilya ve krema (veya kremşanti)hariç tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Vanilya eklenir,ılınınca krema yada kremşanti(her ikiside güzel oluyor tercih sizin hangisi elinizin altındaysa onu kullanabilirsiniz.) eklenir ve biraz çırpılarak karıştırılır.Kekin üzerine yayılır.
- Vişne sosu için su vişne,nişasta ve şeker karıştırılarak jöle kıvamında pişirilir.Ara sıra karıştırarak ılınması sağlanır ve kremanın üzerine dökülür.Dolapta 2-3 saat bekletilir,dilimlenerek servis yapılır.
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder