İNCİRLİ RULO PASTA
İncirin kurusunuda yaşınıda çok sevdiğimi incirli karamelli kek tarifimi verirken
söylemiştim :) tabii hal böyle olunca incirli tariflerimin devam edeceğini sizlerde tahmin
etmişsinizdir.İncir mevsimi geçmeden yetişip aldığım incirleri kış geldiğinde yeriz diye
reçel yapmıştım,daha kışın ortasına gelmeden tükettik, neyseki resimlemiştim onuda siz
lerle inşallah paylaşacağım.Çünkü incir reçelini denemeyenleriniz varsa mutlaka yapmalı
ve bu muhteşem lezzeti tatmalı diye düşünüyorum.
Bugün sizinle paylaşacağım incirli tarifim İNCİRLİ RULO PASTA olacak.Beğene-
ceğinizi umuyorum.Yapıp deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum.
MALZEMELER
- 150gr tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3.5 su bardağı un
- 9-10 adet minik doğranmış kuru incir
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay bardağı toz şeker
ilave edilerek hazır hale getirilir.
YAPILIŞI
- Tüm malzemeler katılarak hamur yoğurulur,streçlenerek dolapta 15 dk dinlendirilir.
- Tezgaha un serpilerek hamur 1cm kalınlığında dikdörtgen olarak açılır.
- Soğumuş olan iç harç hamurun üzerine iyice yayılarak rulo şeklinde sarılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.Dilimlenerek servis yapılır. Afiyet şifa olsun
.
Cevizli tatlılar kurabiyeler nefis oluyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
İncirli ve cevizli demek istemiştim :)
YanıtlaSil