>
11 Mayıs 2013 Cumartesi
PATATES OTURTMASI
| Etiketler: ANA YEMEKLER, FEATURE, FEATURED, NEW
PATATES OTURTMASI
MALZEMELER ( 4-5 kişilik)
5-6 adet orta boy patates
200 gr kıyma
1 adet kurusoğan
2 adet taze biber
2 adet domates
yarım kaşık salça
1 çay kaşığı Kırmızı tozbiber,biraz karabiber,tuz
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Patatesleri soyup yarım ay şeklinde keselim.kızgın yağda hafif pembe kızartıp kağıt havlu üzerine
alarak fazla yağı çektirelim.
Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp az yağda çevirelim ve küçük doğradığımız biberleride ilave
edip biraz çevirdikten sonra kıymayı ekleyelim 2-3dakikada kıymayı pişirip baharatını tuzunu ve
kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ilave edelim.Domatesler hafif pişsin yarım kaşık salçayı
ilave edip 2 bardakta sıcak su koyalım bir taşım kaynatıp kapatalım.Yemeği yapacağımız tencerenin
tabanına kızarttığımız patateslerin yarısını yayalım üzerine hazırladığımız kıymalı harcı dökelim onunda
üzerine kalan patatesleri koyup suyu az ise biraz daha su gezdirip suyun üzerine çıkmasını sağlayalım
ve 5-10 dakikada birlikte pişirelim,ocağı kapatıp dinlendirelim.Yemeğimiz servis edilmeye hazır...
Afiyet Olsun.
.
SOSYAL MEDYA
Ne Aramıştınız
İzleyiciler
Neler Yayınladım
ANA YEMEKLER
(42)
APERATİFLER
(9)
ARA YEMEKLER
(13)
BALIK YEMEKLERİ
(2)
BÖREKLER
(19)
CHEESECAKE
(1)
ÇORBALAR
(14)
DOLMALAR
(5)
ETLİ YEMEKLER
(10)
HAMUR İŞLERİ
(33)
HAMURLUKAHVALTI
(9)
KAHVALTILIKLAR
(15)
KEKLER
(32)
KURABİYELER
(31)
MAKARNALAR
(3)
NEW
(194)
PASTALAR
(20)
PİLAVLAR
(9)
POĞAÇALAR
(17)
REÇELLER
(3)
reklamlar
(6)
SALATAKAHVALTI
(1)
SALATALAR
(10)
SEBZE YEMEKLERİ
(5)
SEBZELİKAHVALTILIK
(2)
SICAK TATLILAR
(2)
SOĞUK TATLILAR
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TARTLAR
(1)
TATLI KURABİYELER
(8)
TATLILAR
(13)
TAVUKLU YEMEKLER
(4)
TUZLUKURABİYELER
(2)
YÖRESEL YEMEKLER
(2)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder