>
11 Mayıs 2013 Cumartesi

PATATES OTURTMASI


                                 PATATES OTURTMASI
   
        MALZEMELER                                                    ( 4-5 kişilik)
   5-6 adet orta boy patates
   200 gr kıyma
   1 adet kurusoğan
   2 adet taze biber
   2 adet domates
   yarım kaşık salça
   1 çay kaşığı Kırmızı tozbiber,biraz karabiber,tuz
   kızartmak için sıvıyağ
       YAPILIŞI
  Patatesleri soyup yarım ay şeklinde keselim.kızgın yağda hafif pembe kızartıp kağıt havlu üzerine
  alarak fazla yağı çektirelim.
  Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp az yağda çevirelim ve küçük doğradığımız biberleride ilave
  edip biraz çevirdikten sonra kıymayı ekleyelim 2-3dakikada kıymayı pişirip baharatını tuzunu ve
  kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ilave edelim.Domatesler hafif pişsin yarım kaşık salçayı
  ilave edip 2 bardakta sıcak su koyalım bir taşım kaynatıp kapatalım.Yemeği yapacağımız tencerenin
  tabanına kızarttığımız patateslerin yarısını yayalım üzerine hazırladığımız kıymalı harcı dökelim onunda
  üzerine kalan patatesleri koyup suyu az ise biraz daha su gezdirip suyun üzerine çıkmasını sağlayalım
  ve 5-10 dakikada birlikte pişirelim,ocağı kapatıp dinlendirelim.Yemeğimiz servis edilmeye hazır...
                                                                                                Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder