>
6 Mayıs 2013 Pazartesi
ELMALI ŞURUPLU KURABİYE
| Etiketler: FEATURE, FEATURED, KURABİYELER, NEW
ELMALI ŞURUPLU KURABİYE
Ben herşeyin öncelikle göze hitap ediyor olması gerektiğini düşünenlerdenim
Önce estetik olmalı, tabii ardından gelen lezzet o güzelliği katlamalı işte bu
kurabiye de hem zerafet hem de lezzet var...
MALZEMELER
250 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
İÇ MALZEMESİ
6 elma
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
Yarım çay kaşığı tarçın
ŞURUBU
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI
Geniş bir kapta oda ısısında yumuşamış tereyağı,yoğurt,tozşeker , yumurtalar,elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya iyice karıştırılıp yoğurulur.Hamur 10 dk dinlendirilir.Elmaların kabukları soyulup rendelenir şeker ilave edilerek pişirilir.
Ocaktan alınıp soğutulur,tarçın ve ceviz eklenir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle
yassılaştırılarak içlerine elmalı harçtan konulup kapatılır yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir ve 190
derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.Üzeri için şeker ve su 5 dakika kaynatılır limon suyu eklenir
1 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbetin
içine atılır ve 5 dk alt üst yapılarak şerbeti çekmeleri sağlanır,şerbetten çıkarılarak hindistan cevizine
bulanır ve servis yapılmaya hazır hale gelir. AFİYET OLSUN
.
SOSYAL MEDYA
Ne Aramıştınız
İzleyiciler
Neler Yayınladım
ANA YEMEKLER
(42)
APERATİFLER
(9)
ARA YEMEKLER
(13)
BALIK YEMEKLERİ
(2)
BÖREKLER
(19)
CHEESECAKE
(1)
ÇORBALAR
(14)
DOLMALAR
(5)
ETLİ YEMEKLER
(10)
HAMUR İŞLERİ
(33)
HAMURLUKAHVALTI
(9)
KAHVALTILIKLAR
(15)
KEKLER
(32)
KURABİYELER
(31)
MAKARNALAR
(3)
NEW
(194)
PASTALAR
(20)
PİLAVLAR
(9)
POĞAÇALAR
(17)
REÇELLER
(3)
reklamlar
(6)
SALATAKAHVALTI
(1)
SALATALAR
(10)
SEBZE YEMEKLERİ
(5)
SEBZELİKAHVALTILIK
(2)
SICAK TATLILAR
(2)
SOĞUK TATLILAR
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TARTLAR
(1)
TATLI KURABİYELER
(8)
TATLILAR
(13)
TAVUKLU YEMEKLER
(4)
TUZLUKURABİYELER
(2)
YÖRESEL YEMEKLER
(2)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
elinize sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilTeşekkür ederim handan hanım, sevgiler.
YanıtlaSil