>
11 Mayıs 2013 Cumartesi

KARALAHANA ÇORBASI

                           
                                              KARALAHANA  ÇORBASI
                                  Karadeniz yöresinin vazgeçilmez sebzesi olan karalahana ile
                                  Samsun da tanışmıştık.Ozamanlar annem yapar biz severek
                                  içerdik.Şimdi ben yapıyorum çocuklarımda severek içiyolar.
                                  Yemeği ve sarmasıda  yapılan karalahananın çorbasının nasıl
                                  yapıldığını merak ettiyseniz buyrun o zaman geçelim yapılışına.
             MALZEMELER
       1 bağ Karalahana
       1 adet kurusoğan
       2  tepeleme yemek kaşığı mısır unu
       1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
       1 çay bardağı haşlanmış mısır(konserve de olur)
       Yeteri kadar tuz
       1 dolu yemek kaşığı tereyağ
       1 yemek kaşığı zeytinyağı
            YAPILIŞI
       1- Karalahana güzelce yıkanıp küçük küçük doğranarak tencereye alınır.Üzerine yeteri kadar su
            konularak iyice haşlanır.
       2- Diğer tarafta soğanlar incecik doğranarak tavaya alınır.Yağlarda ilave edilerek hafif pembeleşti
            rilip mısır unu eklenir onunla birlikte biraz daha çevrilerek ununda hafif pembeleşmesi sağlanır.
       3- 1 tatlı kaşığı pul biberde ekleninir 2 su bardağı soğuk su konularak inceltilir,suyu kaynayınca
            altı kapatılır.
       4- Haşladığımız karalahanaları blendırdanda geçirip hazır bekletiyor olmamız lazım ki tavada hazır
           ladığımız karışımla bekletmeden karıştırabilelim.
       5- Karalahanalarla hazırladığımız karışımı buluşturduktan sonra tuzunu ve mısırlarınıda ilave edip
            suyunu kontrol edelim koyu ise biraz sıcak su ile inceltelim kaynayana kadar ocakta tutalım
           ocağı kapatıp çorbamızı servise hazırlayalım.Beğeneceğinizi umuyorum...AFİYET OLSUN....

                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder