>
11 Mayıs 2013 Cumartesi
KARALAHANA ÇORBASI
| Etiketler: ÇORBALAR, FEATURE, FEATURED, NEW
KARALAHANA ÇORBASI
Karadeniz yöresinin vazgeçilmez sebzesi olan karalahana ile
Samsun da tanışmıştık.Ozamanlar annem yapar biz severek
içerdik.Şimdi ben yapıyorum çocuklarımda severek içiyolar.
Yemeği ve sarmasıda yapılan karalahananın çorbasının nasıl
yapıldığını merak ettiyseniz buyrun o zaman geçelim yapılışına.
MALZEMELER
1 bağ Karalahana
1 adet kurusoğan
2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay bardağı haşlanmış mısır(konserve de olur)
Yeteri kadar tuz
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
1- Karalahana güzelce yıkanıp küçük küçük doğranarak tencereye alınır.Üzerine yeteri kadar su
konularak iyice haşlanır.
2- Diğer tarafta soğanlar incecik doğranarak tavaya alınır.Yağlarda ilave edilerek hafif pembeleşti
rilip mısır unu eklenir onunla birlikte biraz daha çevrilerek ununda hafif pembeleşmesi sağlanır.
3- 1 tatlı kaşığı pul biberde ekleninir 2 su bardağı soğuk su konularak inceltilir,suyu kaynayınca
altı kapatılır.
4- Haşladığımız karalahanaları blendırdanda geçirip hazır bekletiyor olmamız lazım ki tavada hazır
ladığımız karışımla bekletmeden karıştırabilelim.
5- Karalahanalarla hazırladığımız karışımı buluşturduktan sonra tuzunu ve mısırlarınıda ilave edip
suyunu kontrol edelim koyu ise biraz sıcak su ile inceltelim kaynayana kadar ocakta tutalım
ocağı kapatıp çorbamızı servise hazırlayalım.Beğeneceğinizi umuyorum...AFİYET OLSUN....
.
SOSYAL MEDYA
Ne Aramıştınız
İzleyiciler
Neler Yayınladım
ANA YEMEKLER
(42)
APERATİFLER
(9)
ARA YEMEKLER
(13)
BALIK YEMEKLERİ
(2)
BÖREKLER
(19)
CHEESECAKE
(1)
ÇORBALAR
(14)
DOLMALAR
(5)
ETLİ YEMEKLER
(10)
HAMUR İŞLERİ
(33)
HAMURLUKAHVALTI
(9)
KAHVALTILIKLAR
(15)
KEKLER
(32)
KURABİYELER
(31)
MAKARNALAR
(3)
NEW
(194)
PASTALAR
(20)
PİLAVLAR
(9)
POĞAÇALAR
(17)
REÇELLER
(3)
reklamlar
(6)
SALATAKAHVALTI
(1)
SALATALAR
(10)
SEBZE YEMEKLERİ
(5)
SEBZELİKAHVALTILIK
(2)
SICAK TATLILAR
(2)
SOĞUK TATLILAR
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TARTLAR
(1)
TATLI KURABİYELER
(8)
TATLILAR
(13)
TAVUKLU YEMEKLER
(4)
TUZLUKURABİYELER
(2)
YÖRESEL YEMEKLER
(2)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder