ELMA POĞAÇA
Merhabalar hayırlı,huzurlu bir hafta sonu diliyorum değerli sayfa dostlarım...
Bugün sizlere şöyle pofuduk,sevimli bir elma poğaça tarifim var.Ister haftasonu kahvaltılarına ister beş çayının yanına isterseniz misafir ikramına yapabileceģiniz güzellikte nefis bir tarif.Şekliylede beğenilen elma poğaçalar ikram tabaklarının şıklığınıda arttırıyor.Insanın konuşmaları kendi hakkında nasıl ipuçları veriyor kişiliğini tahlil etmemize sebep oluyorsa yaptığı her ışte aynı şekilde bize onu tanıtır.Büyükler bile ne demiş "ayinesi iştir kişinin "İşte o yüzden görseli lezzetinin habercisi olan tarifleri yapıp sizlere ulaştırmayı seviyorum.Sizlerde benim gibi görsel ve lezzetiyle birbirini destekleyen tarifleri seviyorsanız buyrun Elma Poğaçamızın tarifine....
MALZEMELER
1Su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket insant kuru maya
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
1tatlı kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı yüz
3-3.5 su bardağı un
İÇ MALZEMESI
Peynir yada lor
Maydanoz
ÜZERİ İÇİN
Çubuk kraker
Nane yaprağı
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Öncelikle oda sıcaklığındaki tüm sıvı malzemeleri (süt, yoğurt,sıvıyağ,yumurta beyazı)yoğurma kabımıza alalım.
Mayayı, şekeri ve tuzu da ilave edelim.Unumuzuda yavaş yavaş ekleyerek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yoğuralım.Üzerini örterek iki katı kadar mayalanması için en az yarım saat bekletelim. Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ortasına iç harcımızı koyup kapatarak yuvarlak şekil vererek yağladığımız küçük kek (muffin) kalıplarına yerleştirelim.Birazda tepsi mayası için bekleyelim. (10-15 dk kadar).
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.Krakeri iki veya üç parçaya bölerek poğaçamızın ortasına batıralım.Son olarak elmamızın yapraklarını nane yapraklarını krakerin iki yanına yapıştırarak oluşturalım.200 derecede üzerleri kizarana kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra serviste sunalım.
Beğeneceğinizi umuyorum afiyet şifa olsun dostlar...sevgiler❤❤❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder