>
3 Eylül 2016 Cumartesi

ELMA POĞAÇA


                    ELMA POĞAÇA
      Merhabalar  hayırlı,huzurlu bir hafta sonu diliyorum değerli sayfa dostlarım...
      Bugün sizlere şöyle pofuduk,sevimli bir elma poğaça tarifim   var.Ister haftasonu kahvaltılarına ister beş çayının yanına isterseniz misafir ikramına  yapabileceģiniz güzellikte nefis bir tarif.Şekliylede beğenilen elma poğaçalar ikram tabaklarının şıklığınıda arttırıyor.Insanın konuşmaları kendi hakkında nasıl ipuçları veriyor kişiliğini tahlil etmemize sebep oluyorsa yaptığı  her ışte aynı şekilde bize onu tanıtır.Büyükler bile ne demiş "ayinesi iştir kişinin "İşte o yüzden görseli lezzetinin habercisi olan tarifleri yapıp sizlere ulaştırmayı seviyorum.Sizlerde benim gibi  görsel ve lezzetiyle birbirini destekleyen  tarifleri seviyorsanız buyrun Elma Poğaçamızın tarifine....
MALZEMELER

1Su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt 
1 paket insant kuru maya
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
1tatlı kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı yüz
3-3.5 su bardağı un

İÇ MALZEMESI 

Peynir yada lor 
Maydanoz

ÜZERİ İÇİN

Çubuk kraker
Nane  yaprağı
Yumurta sarısı

YAPILIŞI

Öncelikle oda sıcaklığındaki tüm sıvı malzemeleri (süt, yoğurt,sıvıyağ,yumurta beyazı)yoğurma kabımıza alalım.
Mayayı, şekeri ve tuzu da ilave edelim.Unumuzuda yavaş yavaş ekleyerek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yoğuralım.Üzerini örterek iki katı kadar mayalanması için en az yarım saat bekletelim. Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar  koparalım ortasına iç harcımızı koyup kapatarak yuvarlak şekil vererek yağladığımız küçük kek (muffin) kalıplarına yerleştirelim.Birazda tepsi mayası için bekleyelim. (10-15 dk kadar).
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.Krakeri iki veya üç parçaya bölerek poğaçamızın ortasına batıralım.Son olarak elmamızın yapraklarını nane yapraklarını krakerin iki yanına yapıştırarak oluşturalım.200 derecede üzerleri kizarana kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra serviste sunalım.
Beğeneceğinizi umuyorum  afiyet şifa olsun dostlar...sevgiler❤❤❤


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder