ÇİKOLATA CİPSLİ PASTA
Bu çikolata cipslerine bayıldım, Pastalara çiçek açtıran görüntüsüyle hem görseli hem de
lezzeti ikiye katlıyor.
Yumuşacık keki, nefis kreması ve üzerine dökülen çikolata ile severek yapıp yiyebileceğiniz ve gururla ikram edebileceğiniz güzel bir pasta.Sizlerde henüz yapmadıysanız mutlaka denemelisiniz. Çikolata cipsli pastamın arasına ben kremayla birlikte damla çikolata serperek yoğun çikolatalı yaptım.Meyve kullanarak ta yapabilir çikolata ve meyve şölenine dönüştürebilirsiniz,yapacak olan değerli sayfa dostlarıma şimdiden kolay gelsin diyorum ve tarifimize geçiyorum....
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1su bardağı şeker
- 1su bardağı nişasta
- 1su bardağı un
- 1paket kabartma tozu
- 1paket vanilya
SOSU İÇİN
- 1çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı süt
- 1yemek kaşığı granül kahve(nescafe) veya kakao
- 1yemek kaşığı şeker
KREMASI İÇİN
- 2su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı Tozşeker
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket kakaolu kremşanti
- 1su bardağı süt
- 1çay bardağı damla çikolata(aralara serpmek için)
ÜZERİNİN GANAJI İÇİN
- 1su bardağı süt
- 80gr bitter çikolata
- 1silme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1tatlı kaşığı tereyağ
- Ve
- 1çay bardağı damla çikolata
- 1paket çikolata cips
YAPILIŞI
Öncelikle yumurta sarılarını ve aklarını ayırıp ayrı ayrı kaseleri alalım.Yumurta aklarını bir su bardağı şekerimizin yarısıyla kremşanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
Yumurta sarılarımızıda kalan yarım bardak şekerimizle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpalım ve yumurta sarıları ile beyazlarını karıştırma kabımızda tahta kaşık veya spatula ile yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım.
Nisasta,un,kabartma tozu ve vanilyamızıda ekleyerek yine tahta kaşıkla veya spatula ile alttan üste yavaş yavaş ve güzelce karıştıralım, yağlanmış kalıbımıza dökelim ve 180 dereceye ayarladığımız fırınımızda pişirelim.Yaklaşık 20-25 dk arasında pişiyor.Kekimiz pişerken fırının kapağını asla açmıyoruz.Fırın camından kontrol ediyoruz :)
Muhallebi malzemelerimizi tereyağı ve vanilya hariç tencerede karıştıralım,iki su bardağı sütümüzü de ilave ederek pişirelim.Ocağı kapatınca tereyağı ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım.Kremşantilerimizide 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp kremşantinin yarısını muhallebimize boşaltalım tekrar mikserle çırparak kremamızı hazır hale getirmiş olalım.
pişirip soğuttuğumuz kekimizi iki veya üç parçaya keselim(ben üç parçaya kestim.).İlk katını sosla ıslatıp krema sürelim ve damla çikolata serpelim.ikinci kat kekimizi yerleştirelim yine sosla ıslatıp krema sürelim ve damla çikolata serpelim.Üçüncü kat kekimizide yerleşt,rip sosls ıslatalım ve kalan kremşantimizi güzeelce kekimizin her tarafına sürelim.Buzdolabına kaldırarak en az iki saat bekletelim.Biz bu arada çikolata ganajımızı hazırlayalım.
Bir yemek kaşığı un,iki yemek kaşığı şekerle karıştırıp bir su bardağı sütümüzüde yavaş yavaş ekleyelim.Ocağa alalım ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.Sıcaklaşmaya başlayınca bitter çikolatamızı kırarak ekleyelim ve yine karıştırarak pişirelim, bir tatlı kaşığı tereyağını ilave edip karıştıralım ve soğutalım.Dolapta beklettiğimiz kekimizi çıkaralım çikolata ganajımızı son birkez daha mikserle çırparak kekimizin üzerine dökelim hertarafına yayılmasını sağlayalım.(Ganaj mutlaka soğumuş olmalı)
Son olarak çikolata cipslerimizi sırayla çiçek görüntüsü oluşturacak şekilde kekimizin üzerine yerleştirelim.Ben süsleme için ayrıca vişne kullandım sizler dilediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında 1 gün veya 4-5 saat bekleterek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Elinize sağlık Gülay hanimciğim... pastanızın görüntüsü harika ye beni diyor... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Selma hanımcım bende size sevgilerimi yolluyorum...
Silellerinize sağlık muhteşem görünüyor.bu çikolatalı cipsleri bulamıyorum nerelerde satılıyor acaba.Sevgiler
YanıtlaSilÇook teşekkürler sevgili Güloanne Mutfakta Gülten hanımcım,çikolata cipsleri marketlerde satılıyor,hatta Bimde bile var..
Sil