>
30 Mart 2015 Pazartesi

MAYONEZLİ RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇASI





                          MAYONEZLİ RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇASI

Eveett mayonezli rüzgar gülü poğaçalarımız fırından çıktı şöyle mis gibi çay eşliğinde servise hazır.Bayılıyorum değişik poğaça tariflerine,içindeki bir iki malzeme değişikliği yada şekil değişikliği ile bambaşka tatlar elde etmek lezzeti katlamak mümkün.Bu mayonezli rüzgar gülü poğaçası da hem içine konulan mayonezin kattığı lezzeti ile hemde şekli itibarıyle çok nefis ve şık bir poğaça mutlaka denemenizi öneririm sevgili sayfa dostlarım  deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyelim ve tarifimize geçelim.....
MALZEMELER
1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı toz şeker,yarım su bardağı süt 1 yemek kaşığı tuz 2 yumurta (sarısı üzerine akı içine) 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ 3 yemek kaşığı mayonez 1 şişe maden suyu 6-7 su bardağı un(un sizin kontrolünüzde olsun 5 bardak dan sonrasını yavaş yavaş ilave edin hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde tamamdır )
YAPILIŞI
Öncelikle mayayı ılık suyun içine karıştırın maya eriyip yüzeye çıkana kadar yaklaşık 10 dakika bekletelim.
.Daha sonra mayayı yoğurma kabına alalım süt sıvıyağ maden suyu yumurta mayonez tuz ve şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım
. unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.Yumuşacık bir hamur oluyor.
. Hamurun üzerini örtüp yarım saat 45 dakika kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.
. Bu arada kullanacağımız içi hazırlayalım ben lor maydanoz karışımı kullandım.
. Kabarıp kivam almış olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım tezgahta elimiz oval bir şekilde açalım.
. Uç kısmına iç malzemeden koyup 1 tur katlayalım kalan kısmına bıçakla şeritler keselim. Şeritlerin üzerinden yuvarlayıp ruloyu tamamlayalım. herşeridi elimizle biraz uzatıp alt kısmında toplanmasını sağlayalım iki ucu birleştirip fırın tepsisindeki şekilde olacak. yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Sevgi ve dua ile dostlar....

                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder