>
9 Ocak 2015 Cuma

İMAM SARIĞI


                                                           İMAM SARIĞI


        Merhaba değerli sayfa dostlarım :) İmam sarığı pastasını bir ara bir çok kişi paylaşmıştı.
Birçoğunuz biliyorsunuzdur tarifini,benim ki hatırlatma olsun,zaten o sıralar bu maksatla beklemiş bu pastanın tarifini sizlerle paylaşmayı ertelemiştim.Hem şık bir sunuma sahip oluşu hemde lezzeti, yapmaya ve ikram etmeye değiyor.Zaten sizler biliyorsunuz artık benim yaptıklarımın lezzetinin yanında göze hitap ediyor oluşuna verdiğim önemi :) haksız mıyım ama önce görüntü ye beni demeli değil mi? verilen emeği yansıtmalı...İşte İmam Sarığı pastasıda bu anlamda tekrar tekrar hatırlanmayı
hak ediyor diye düşünüyorum...Gelelim benim tarifime, tarifim şöyle ;

MALZEMELER
  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • yarım çay bardağı süt
  • yarım paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
Üzeri için
  • 1 paket (80 gr)bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
  • ya da 1 paket çikolata sosu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
KREMASI
  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • yarım su bardagı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket  toz kremşanti
YAPILIŞI
  • Öncelikle kek için yumurta ve şekeri iyice çırpalım 3 kaşık sıcak suyu ve sütü ilave edelim.Unu k.tozunu ve kakaoyu eleyerek ekleyelim.Hazırladığımız kek hamurunu yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit şekilde yayalım.Tepsiyi birkaç kez sert zemime dikkatlice vuralım ki hava kabarcıkları kekimizde delikler oluşturamasın :) 180 derecede 20-25 dk pişirelim.
  • Biz kek pişerken Kremayı kremşanti hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirip hazırlayalım.Kremamız ılınınca toz kremşantiyide ekleyip  kaşık yardımıyla muhallebimize iyice yedirelim.Kremşanti kremanın lezzetini arttırıyor.Sakın mikserle çırpmayın kremayı sulandırırsınız ve keklerin arasından akıp gider. 
  • Pişen ve temiz bir bez örtülerek soğuması beklenen kekimizden bir çay bardağı ile bastırarak yuvarlaklar elde edelim.
  • İki yuvarlak kek arasına kremadan koyalım,kremanın taşan kısımlarını kenarlarına sürelim.Ve kenarları hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizelim.
  • Eğer çikolata kullanacaksak benmari usulü erittiğimiz çikolatayı,çikolata sosu kullanacaksak üzerindeki tarife göre pişirdiğimiz sosu imam sarığı pastamızın üst kısımlarına dökelim.
  • Dolapta 1 saat kadar dinlendirdikten sonra ikram edelim.
  • Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. Pek lezzetli görünüyor.elinize saglık.Blog Yazarları etkinliginden geliyorum :)Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Meşhur imam sarığı harika gönüyor.Ellerinize sağlık :)
    http://www.sosyalmedyakafe.com/

    YanıtlaSil