>
6 Ocak 2015 Salı

HAVUÇ RÜYASI

         



HAVUÇ RÜYASI
1 kilo havuç doğranır 4 su bardağı su ile haşlanır suyu bir tencereye süzülür eksilmişse tekrar 4 su bardağına tamamlanır haşlanan havuçlar rondodan geçirilirek püre haline getirilir.
Tenceredeki havuç suyuna 2 su bardağı şeker 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta 2 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi 1 limonun suyu eklenir, muhallebi kıvamında pişirilir havuç püresi katılarak bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alınır.
Borcam ıslatılırbir sıra bisküvi dizilir üzerine muhallebi dökülür bu şekilde 4 kat kat yeterli oluyor. üzeri istenilen şekilde süslenir krem şanti ceviz veya hindistancevizi gibi.
Buzdolabında soğutularak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder