>
17 Ağustos 2014 Pazar
KAYSERİ YAĞLAMASI
| Etiketler: ANA YEMEKLER, ARA YEMEKLER, FEATURE, FEATURED, NEW, YÖRESEL YEMEKLER
KAYSERİ YAĞLAMASI
Malzemeler :
Lavaş için
1çay bardağı süt
1çay bardağı ılık su
2.5 su bardağı un
1çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1tatlı kaşığı toz maya
Kıymalı harç için :
250gr kıyma
2-3 adet biber
2 adet domates
1büyük kurusoğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1tatlı kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber toz kırmızı biber
1çay bardağı sıcak su
1kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı ;
Lavaş için,hamur yoğurulur 8 beze yapılır 10-15 dk bekletiliyor tabak büyüklüğünde açılıp teflon tavada pisirilir ve kuramaması için üzeri örtülür.Tavada yağ ve yemeklik doğranan soğan hafif pembelestirilip kıyma eklenip biraz çevrilir biber,domates,salça,baharatlar sırasıyla ilave edilir, ens on sıcak su eklenip 2-3dk sonra kapatılır.Servis tabağına 1Lavaş konur üzerine kıymalı harctan 1 kaşık gezdirilir Lavaş bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.Sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.
.
SOSYAL MEDYA
Ne Aramıştınız
İzleyiciler
Neler Yayınladım
ANA YEMEKLER
(42)
APERATİFLER
(9)
ARA YEMEKLER
(13)
BALIK YEMEKLERİ
(2)
BÖREKLER
(19)
CHEESECAKE
(1)
ÇORBALAR
(14)
DOLMALAR
(5)
ETLİ YEMEKLER
(10)
HAMUR İŞLERİ
(33)
HAMURLUKAHVALTI
(9)
KAHVALTILIKLAR
(15)
KEKLER
(32)
KURABİYELER
(31)
MAKARNALAR
(3)
NEW
(194)
PASTALAR
(20)
PİLAVLAR
(9)
POĞAÇALAR
(17)
REÇELLER
(3)
reklamlar
(6)
SALATAKAHVALTI
(1)
SALATALAR
(10)
SEBZE YEMEKLERİ
(5)
SEBZELİKAHVALTILIK
(2)
SICAK TATLILAR
(2)
SOĞUK TATLILAR
(5)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TARTLAR
(1)
TATLI KURABİYELER
(8)
TATLILAR
(13)
TAVUKLU YEMEKLER
(4)
TUZLUKURABİYELER
(2)
YÖRESEL YEMEKLER
(2)
ZEYTİNYAĞLILAR
(3)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder