ELMAS KURABİYE
MALZEMELER
- 250 gr margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 3.5-4 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker (kurabiyelerin dışına bulamak için)
- Nutella piştikten sonra kurabiyelerin üzerine koymak için
- Nutella yerine puding pişirilip kullanılabilir.
YAPILIŞI
- Öncelikle tereyağı,pudra şekeri ve yumurta yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
- Un haricindeki diğer malzemelerde eklenir ve un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.Toz şekere bulanarak yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir.
- Kurabiyelerin ortalarına parmakla bastırılarak çukur oluşturulur.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk pişirilir.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra çukur kısımlarına nutella veya puding koyarak servis yapılır.
- Afiyet şifa olsun......
Tadı ve şekli harika elinize saglıkk çok severımm
YanıtlaSil