>
29 Kasım 2013 Cuma

MİLFÖY POĞAÇA


MİLFÖY POĞAÇA

                           MALZEMELER
                1 su bardağı yoğurt
                1 su bardağı ılık süt
                1 su bardağı sıvıyağ
                1 paket kuru maya ( 10 gr)
                1 çay bardağı ılık su
                2 yumurtanın beyazı ( sarıları üzerine)
                1 tatlı kaşığı toz şeker
                1 tatlı kaşığı tuz
                6-7 su bardağı kadar un
                100-150 gr kadar yumuşak tereyağı veya margarin (aralarına sürmek için )
                 İçi için :istenilen iç malzeme( peynir,patates veya kıyma gibi)

                 YAPILIŞI
          
                1 çay bardağı ılık su ile 1 su bardağı ılık süt hamurun yoğurulacağı kaba dökülür,maya ve toz şeker
          serpilir kabarması beklenir. Maya kabardıktan sonra tereyağ ve yumurta sarıları hariç tüm malzemeler             karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur 8 eşit parçaya bölünerek her parça
          büyük servis tabağı büyüklüğünde açılarak iyice yağlanır,kare şeklinde katlanır.Hepsi bitince tekrar her           parça tezgah unlarak açılır hamur 4 kare parça olacak şekilde kesilir istenilen iç konularak rulo yapılır.           Ve kendi etrafında döndürülerek yuvarlak sarılıp ucu altta sıkıştırılır.Tepsiye dizilip yarım saat kadar 
          mayalanması beklenir,yumurta sarıları az su veya sıvıyağla karıştırılıp üzerlerine sürülür,5 dakika daha
          dinlendirilip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.                                                                                                                                                                        Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder