>
23 Haziran 2013 Pazar

KARBEYAZ

  

KARBEYAZ
Sütlü, bol mevsim meyveli,enerji veren bu tatlıya bayılacaksınız
değerli izleyenlerim,,yazın bu sıcağında içinizi serinletecek olan
karbeyaz, yaklaşan ramazan ayı içinde mükemmel bir alternatif  
olacak,deneyin derim memnun kalacaksınız... 


                 MALZEMELER

         1 kg süt 
         8 yemek kaşığı irmik
         1 yemek kaşığı pirinç unu
         1 yemek kaşığı nişasta 
         1 yemek kaşığı un
         11 yemek kaşığı şeker
         1 paket krem şanti

                 YAPILIŞI
        İrmik,pirinçunu,nişasta,un,tozşeker tencereye alınır süt yavaş yavaş ilave edilir,süt ilave edilirken
        kaşıkla karıştırılarak pütürsüz bir kıvam elde edilir ve ocağa alınarak muhallebi kıvamına gelene 
        kadar sürekli karıştırılır ve kaynayana kadar pişirilip ocağın altı kapatılır, kapağı kapatılıp soğuması
        beklenir.Muhallebimiz ılınınca 1 paket toz kremşanti ilave edilip güzelce çırpılarak karışması sağla
        nır. İyice soğuması için buzdolabına konulur.Bu arada kullanılacak meyveler küçük parçalar halinde
        doğranarak hazırlanır, meyvelerle karıştırılan karbeyaz muhallebimiz kaselere paylaştırılarak ikram 
        ikram edilir.Şeker kıvamını zevkinize göre azaltıp çoğaltabilir,11 kaşık irmik 11 kaşık şeker 1 kg süt
        ile de yapabilirsiniz,ayrıca üzerini süslemede ceviz, fındık veya antep fıstığı gibi kuru yemişler de kulla
        nabilirsiniz. Afiyet olsun. sevgiler......                                                 Gülay Z.
                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder