>
17 Mart 2015 Salı

ŞEFTALİ KURABİYESİ








                                 ŞEFTALİ KURABİYESİ
                
              Bu güzel ve şirin şeylere bayılacaksınız.Hem harika görüntüleri hemde tüm malzemenin
         doğal oluşu tercih nedeniniz olacak.Biz bu güzellikleri nerdeyse kıyıp yiyemiycektik :)
         fakat, hem gıda boyası kullanmayıp vişne ve portakal suyu ile renklendirmiş olmam hemde  
         görüntünün güzelliği sebebiyle  dayanamadık....
             Bu kurabiye sizinde ikram tabaklarınızı şenlendirsin sofralarınızın güzelliğine güzellik
         katsın,gönül rahatlığı ile eşe dosta ikram edin diye işte tarifi geliyor  efenim .....
               Görüyorsunuz değil mi herşey sizin için :))
               Hayat paylaştıkça güzel....

                     MALZEMELER
  • 1OO gr tereyağı 
  • 1 yumurta
  •  1/2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • yarım portakal kabuğunun rendesi (isteğe bağlı ben kullandım)
  • 2-3 su bardağı kadar un
  • Arasına sürmek için nutella,ben kendim çikolata eritip sürdüm daha önce tarifini vermiş              olduğum süt reçelininde çok yakışacak onuda tavsiye ederim.
  • Renklendirmek için yarım çay bardağı vişne suyu,yarım çay bardağı portakal suyu
  • 2-3 yemek kaşığı şeker (kurabiyelerin üsttü için)
                 YAPILIŞI
  • Öncelikle oda ıssında yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini yoğurup diğer malzemeleri             ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • hamuru dolapta yarım saat kadar dinlendirip alalım eşit büyüklükte parçalar kopararak                yuvarlayalım yağlanmış kağıt serdiğimiz veya hafif yağladığımız fırın tepsisine dizelim.            180 derecede hafif un kurabiyesi kıvamında pişirelim.
  • Aralarına nutella sürerek iki kurabiyeyi yapıştıralım.Yarısını vişne suyuna yarısını portakal suyuna batırıp şekere bulayarak servis tabağına dizelim.
  • Sevdiklerimizede ikram ederek çayımızın yanında afiyetle yiyelim.
  • Ununu yavaş ilave ederek kıvam aldığında eklemeyi bırakın un ilavesinde kontrol sizde olsun.
  • Beş altı gün sonrada aynı tazeliğini koruyor bayatlamıyor oluşunuda belirtmeliyim.
  • Bu ölçüden 12-15 kadar şeftali kurabiye çıkıyor.Tek olarak düşünürsek 25-30 arası.
  • Siz ölçüyü arttırarak fazlalaştırabilirsiniz.       Kolay gelsin....
                                                                            Afiyet Şifa Olsun
               
               

3 yorum:

  1. eminim lezzeti de görünümü kadar güzeldir... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nahide hanımcım.Sevgiler....

      Sil
  2. Merhabalar... bayıldım bu kurabiyelerin görüntüsüne...gerçek şeftali gibi:)) ellerine sağlık Gülay'cığım... sevgiler

    Selma'nın Organik Mutfağı

    YanıtlaSil