>
25 Şubat 2019 Pazartesi

UN KURABİYESİ


                  UN KURABİYESİ
        Merhabalar,bugün sizler için ağızda dağılan ve uzun süre bayatlamayan harika bir un kurabiyesi tarifim var.Dilerseniz fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince bir kısmını buzluğa kaldırabilirsiniz.
Böylece ani gelen misafirleriniz için buzluktan çıkarıp çay demlenene kadar ikram edilmeye hazır kurabiyeleriniz olur.
Bu kurabiyenin içine kullandığımız fındık veya badem ununu,Fındık veya bademi toz haline getirip eleyerek kendiniz evde de  hazırlayabilirsiniz.Evet gelelim tarifimize ...
MALZEMELER
. 250 gr tereyağ veya margarin (dilerseniz yarı yarıya kullanın ben öyle yapıyorum)
. 1 çay bardağı sıvıyağ
.4 yemek kaşığı mısır nişastası
 4 yemek kaşığı pudra şekeri
.4 yemek kaşığı badem unu (siz kullanmayabilir sade olarak yapabilirsiniz) 
.1.5 çay kaşığı kabartma tozu
.1 paket vanilya 
.4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

YAPILIŞI

. Hamurumuzu yapacağımız kabımıza un hariç diğer malzemelerimizi koyup güzelce karıştıralım.
. Unu yavaş yavaş ekleyerek yımuşak bir hamur elde edelim.Hamurumuzdan parçalar kopararak dilediğimiz şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar  pişirelim.
. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.
.Dilerseniz, benmari usulü erittiğiniz çikolatayı buzdolabı poşetine koyup ucunu az keserek kurabiyelerin üzerine sıkarak süsleyebilirsiniz .
. Afiyet şifa olsun 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder