>
25 Nisan 2016 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ


                             FIRIN SÜTLAÇ

     Fırın sütlaç genellikle sevdiği bir tatlı,hatta milli tatlımız desek :) olur bence, ama itiraf edeyim benim  sütlü  tatlılarla pek aram yok.Daha sağlıklı ya ondan belki :)ben maalesef şerbetli tatlıları şöyle bol çikolatalı meyveli yaş pastaları, kurabiyeleri daha çok seviyorum.Ev halkım sütlü tatlıları da sevdikleri için onların sevdiklerini  öncelemek gerekiyor haliyle bir şekilde ortayı buluyoruz.Onların istekleri üzerine yaptığım bu fırın sütlaç şahane oldu diyebilirim,pastanelerde oturup yediklerinizden farkı yok okadar yani o derece beğenildi..
Fırın sütlaç tariflerinin bir çoğunda yumurta var,ben yumurta kullanmadan yapmayı tercih ediyorum sizde sütlaçta yumurta sevmiyorsanız tam size göre demektir bu tarif :) bizim ev halkı tarafından çok sevilerek yeniyor,zaten biliyorsunuz test edilip onaylanmamış tarif paylaşıyorum.Fırın sütlaçın önemli bir özelliği olan üzerindeki yanık kısmının da birçok hastası varmış.Fırına vermeden önce üzerlerine biraz tozşeker serperseniz üstü daha çabuk kızarıyor.Bu ek bilgiyi de verdikten sonra artık tarife geçelim.....

    FIRIN SÜTLAÇ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

*1/2 su bardağı pirinç
*1.5 su bardağı su
*6 su bardağı süt
*2 silme yemek kaşığı pirinç unu
*1 silme yemek kaşığı nişasta
*1.5 su bardağı şeker
*1paket vanilya

YAPILIŞI

*Öncelikle pirinci yıkayıp 1.5 su bardağı suda haşlayalım.
*Bir başka kapta nişasta,pirinçunu şeker ve vanilyayı karıştırıp sütüde yavaş yavaş ilave ederek homojen bir kıvama gelinceye kadar çırparak hazırlayalım.
*Haşlanıp suyunu çekerek yumuşamış olan pirinçlerimizin üzerine hazırladığımız sütlü karışımımızı ekleyerek kıvam alana kadar karıştırıp pişirelim.Ocağı kapatıp sütlacımızı fırın kaselerimize paylaştırarak fırın tepsisine dizelim,biraz ılınmasını bekleyelim.
*Fırın tepsimize kaselerimizin yarısına gelecek şekilde su koyalım.
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 15-20 dk.pişirip soğuk servis yapalım.
*Dilerseniz kaselerin üzerine biraz toz şeker serpebilirsiniz kontrol ederek üzerleri kızarınca fırından alabilirsiniz.Dikkat edin bir müddet sonra birden kızarıyor .
*Biraz koyu kıvamlı bir sütlaç oluyor daha sulu seviyorsanız sütünü çoğaltabilir yada nişasta miktarını da 1 kaşık yapabilirsiniz.
*Beğeneceğinizi umuyorum,kolay gelsin afiyet şifa olsun.






4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş ellerine sağlık ama ben elma şekerlerine bayıldım çocukluğumun vazgeçilmezi :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil