>
30 Kasım 2015 Pazartesi

PİYANO KEK


                                  PİYANO  KEK 
           Merhaba,yeni tarif eklemeye zorunlu olarak bir müddet  ara vermiştim,ziraa şu sıralar sınavlara hazırlanıyorum,malum okumanın yaşı yokmuş :) 
            Çalış çalış bitmeyecek,bende ara verip sizlere bir tarif ulaştırayım istedim.Uzun süredir yapmak istediğim piyano keki nihayet yaptım.İsmini pek görüntüsüyle bağdaştıramasamda yapacak bir şey yok öyle koymuşlar.Tadı biraz karakolu tramisu gibi biz beğendik ikram ettiğim dostlarimdanda tam not aldı.
             Sizlerde deneyin ve tarif defterinize not alın diye nasıl yapılıyormuş piyano kekimiz bir bakalım....

              MALZEMELER
.2yumurta 
.1 çay bardağı toz şeker 
.1 çay bardağı süt 
.1 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket  kabartma tozu
.1 paket vanilya
. 2 yemek kaşığı kakao
.1su  bardağı +1.5 yemek kaşığı  un

              KREMASI
  .2.5 su  bardağı üst
  .1,5 çay bardağı un
  .1 çay bardağı şeker
  .1 kutu krema veya 1 paket krem şanti

       KEKİ ISLATMAK İÇİN
  . 1 su  bardağı üst
  .1 tatlı kaşığı nescafe
  . 1 tatlı kaşığı şeker
       YAPILIŞI
Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle 5 dk kadar iyice çırpalım.
Sütü, sıvıyağı,ilave edip yine mikser veya bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
Unu,kakaoyu,k.tozunu,vanilyayı ilave edelim,karıştırıp yağladığımız dikdörtgen borcam  tepsimize boşaltalım. 
180 derecede 20 dk kadar pişirelim,kürşat testi ile pişip pişmedigini kontrol edip fırından çıkaralım.Kekimiz ılınırken biz muhallebisini hazırlayalım.
Muhallebi için unu tavaya alıp 2-3 dk orta ateşte un kokusu gidecek kadar hafif kavuşup ocağı kapatalım ve tavanın sogumasını  bekleyelimki sütü ilave edince toparlanma yapmasın.Ilındıginda şekeri,sütü ekleyip ocağı tekrar açalım ve muhallebimizi pişirip ocaktan alalım.Bu sefer muhallebinin ılınmasını beklerken kekimize hazırladığımız nescafeli sütü eşit şekilde dökerek ıslatalım.
Ilınan muhallebiye 1 kutu krema veya 1 paket toz kremşantiyi döküp mikserle iyice karıştıralım. (Ben kremşanti kullandım)
Hazırladığımız kremayı kekimizin üzerine döküp yayalım. Dolapta enaz 2saat soğutup servisten önce üzerine kakao eleyerek dilimleyip servis yapalım.
Afiyet şifa olsun.......

6 yorum:

  1. mmmmm nefis görünüyor ellerine sağlık gülaycım afiyet olsun :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Neskafe ile ıslatılması çok güzel.. Mis gibidir tadı.. Ellerinize sağlık.... sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  4. Buna bayılıyorum görüntüsüde muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil