>
9 Kasım 2014 Pazar

EL AÇMASI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

    

                         EL AÇMASI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ


                     EL AÇMASI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ
Malzemeleri 
1 çay bardagi süt 
1 " " ılık su 
1/2 çay bardağı zeytinyağı 
1 silme yemek kaşığı kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
açılan yufkakaları yaglamak için 150 gr tereyağı
iç malzemesi için peynir ve maydanoz,yada istenilen herhangi bir iç malzeme kullanılabilir.
Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur yogrulur.5-10 dk bekletilip yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır tek tek oklavayla acilir üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirilip iç malzeme serpilir,rulo yapılarak kendi etrafında döndürüp yuvarlanir tepsiye dizilir 10-15 dk da tepside bekletilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam seçilerek 200 derece firinda üzerleri kızarana kadar pişirilir.Hiç maya koymadan da yapılabilir,daha çıtır olur tercih sizin. Kolay gelsin yapacak olanlara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder