ÇİLEKLİ CHEESECAKE
Merhaba sevgili dostlar,uzun süredir cheesecake(çizkek) yapmak istiyordum.
Kısmet bu güneymiş,tariflerde tabanı çoğunlukla burçak bisküvi ile yapılıyor,
Ben alt tabanınıda kendim yapmayı tercih ettim,
Daha sonra belki bisküvi ile olanıda yapıp paylaşırım.
Sizde benim gibi herşeyini tamamen kendinizin yapacağı bir çizkek tarifi istiyorsanız,
İşte bu tarifim tam size göre,tarife geçelim ohalde,
MALZEMELER
CHEESECAKE TABANI İÇİN
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1 tane yumurta
80 gr tereyağı (yarım su bardağı kadar,yumuşamış olmalı)
çay kaşığının ucu ile çokaz tuz
ORTA DOLGUSU İÇİN
3 yumurta
300 gr labne peynir
1 su bardağından az eksik şeker
yarım su bardağı katı (süzme) yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
ÇİLEK JÖLESİ İÇİN
1 su bardağı çilek püresi
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Öncelikle alt tabanı yapıyoruz.Bunun için tereyağını şekerle çırparak krem haline getiriyoruz.
Yumurtayı
da kırıp çırpmaya devam ediyoruz.
unu ilave edip iyice yediriyoruz.Ben bir çay kaşığı kabartma tozuda ilave ettim ama şart değil.
Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığından daha yumuşak ele yapışmayan tart hamuru gibi
olmalı.Varsa kelepçeli kalıba kalıbı hafif yağlayıp elimizle hafif bastırarak yayıyoruz.Kelepçeli
kalıbınız yoksa tepsinin altına aliminyum folyo veya yağlı kağıt sererekte kullanabilirsiniz.
Fırını 180 dereceye getirip taban hamurumuzu 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Orta dolgusu için; Öncelikle labne peyniri mikserle çırparak pürüzsüz olmasını sağlıyoruz.
Şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.unuda ekliyoruz.
Yumurtaları tek tek ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
En son yoğurdu ekleyip hafif karıştırıyoruz.
Bu orta dolguyu pişirip ılınmasını beklediğimiz tabanın üzerine dökerek bu sefer fırını 160
dereceye getirerek 40 dakika daha pişiriyoruz.Bu aşamada fırının içine içi sıcak su ile dolu
bir kap koyalım ki orta dolgu pişerken üzeri kurumasın.
Fırından çıkarıp ılnımasını beklerken verilen ölçüleri karıştırarak çilekli jöleyi koyulaşana kadar
pişirerek hazırlıyoruz.Hafif ılınınca çizkekimizin en üstüne jölemizi döküyoruz.
Buzdolabında 3-4 saat bekleterek afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder