ISPANAKLI TOP KEK
MALZEMELER
3yumurta
1.5 subardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
2 adet muz
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket Kremşanti
YAPILIŞI
Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılarak köpürtülür.,Sıvıyağ,un,kabartma tozu,vanilyave ıspanak püresi eklenerek kek hamuru hazırlanır,fırın tepsisi yağlanarak
hamur dökülür,180 derecede 25-30 dk pişirilir.Muhallebi için malzemeler karıştırılarak pişirilir.Ilınınca 1 paket kremşanti dökülüp iyice karıştırılır.Kek çay bardağı ile kesilir,kenarlarda kalan kek parçaları ufalanarak bir tabağa alınır. Muz dilimlenir kekin ortasına birer dilim muz ve bir kaşık muhallebi konularak ufalanmış kek kırıntılarına bulanır ve elle şekli düzeltilerek tepsiye dizilir.Üzerine isteğe göre çikolatalı veya vanilyalı muhallebi pişirilerek dökülebilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder