>
1 Şubat 2014 Cumartesi

ISPANAKLI KEK

  
  1.                                ISPANAKLI KEK
  1. MALZEMELER : 3 Yumurta,1 su bardağı toz şeker,1su bardağı haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanak,1 çay bardağı sıvıyağ,2 su bardağı un,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya üzeri için;1 paket krem şanti 1 su bardağı süt. YAPILIŞI:Önce yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz.Sıvı yağı,ıspanak püresini,k.tozu vanilya ve unu (eleyerek) ekleyip karıştırıyoruz.Kek kalıbını yağlayıp kek hamurumuzu boşaltıyoruz,hava kabarcığı kalmasın ve hamur kalıba eşit dağılsın diye kalıbı birkaç kez sert zemine vuruyoruz. 180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz.Kek ılınınca kalıptan çıkarıp ortadan ikiye kesiyoruz,ve her iki taraftan kekin üzerine serpmek için biraz kek parçaları alıyoruz.Bir bardak sütle hazırladığımız kremşantiyi kekin ortasına ve üzerine sürüp ayırdığımız kek parçalarınıda ufalayarak üzerine serpip servise hazırlıyoruz. AFİYET OLSUN            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder