>
4 Aralık 2013 Çarşamba

ELMALI KURABİYE


                                                    ELMALI KURABİYE
     

                        MALZEMELER
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri ( hamura katmak için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4.5 bardak un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri ( kurabiyelerin üzerine dökmek için)
               İÇ MALZEMESİ
  • 3-4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
         YAPILIŞI
  • Öncelikle içini hazırlamak için  elmaları soyup rendeleyelim,tencereye koyup şekeride ilave ederek pişirelim altını kapatıp tarçın ve cevizi ekleyerek soğuması için bekletelim.
  • Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 4 parçaya bölüp her bir parçayı tezgahta merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında yuvarlak açalım ve bıçakla 8 parçaya keserak  8 eşit üçgen elde edelim.
  • üçgenlerin geniş kısmına iç harcımızı koyup rulo şeklinde sararak tepsiye dizelim.
  • Hamurların hepsi bitince 180 derecede üzerleri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
  • fırından çıkarıp hemen üzerlerine pudra şekeri dökelim.
  • kurabiyelerimiz soğuyunca servis yapıp afiyetle yiyelim.  :))) 




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder