KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER
- Yarım kg kıyma
- 2 adet kurusoğan
- yarım su bardağı pirinç
- 1 yumurta
- kırmızıbiber,karabiber,tuz
- maydanoz
- sıvıyağ
- 2 yumurta
- galeta unu (evdeki bayat ekmekleri robottan geçirerekte galeta unu yapabilirsiniz)
- Pirinci yumuşayana kadar haşlayın ve süzün iyice süzülmesi için bekletin.
- Soğanları oldukça incecik doğrayın.
- Yarım kg olan kıymamızın yarısını az yağda soğanla kavurup soğutun.
- Yoğurma kabına,çiğ kıymayı,kavrulmuş kıymayı.haşladığımız pirinci,baharatları ,tuzu, yumurtayı ve maydanozu koyup iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfte harcını buzdolabına koyup yarım saat bekletin.
- Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.
- Hazırlanan köfteleri önce galeta ununa sonra azbir tuzla çırparak hazırladığınız yumurtaya batırarak kızgın yağda kızartın.
- Kızarttığınız köfteleri önce havlu kağıt serdiğiniz tabağa, sonra servis yapacağınız tabağa alın.
- Patates kızartması veya pilav eşliğinde servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder