KAHVALTILIK EKMEKLER
Özellikle tüm aile fertlerinin birarada olduğu tatil sabahlarında,kahvaltı sofrasını zenginleştirecek bu
ekmekler,şöyle içinizin kıyıldığını hissettiğinizde 5 çaylarınızın yanında da kolay bir alternatif olur
Ayrıca ani gelen misafirler içinde kurtarıcı bir ikram,bayat ekmekleride değerlendirme yöntemi...
MALZEMELER
- 9-10 dilim ekmek
- 1 yumurta
- 250 gr çökelek,lor veya beyaz peynir
- 2 domates
- 2 yeşil biber
- baharat,tuz
- 1 kaşık kadar tereyağ
- Çökelek,yumurta,küp küp doğranmış domates,biber,baharatlar ( isteğe bağlı,ben genellikle pul kırmızı biber kullanıyorum),tuz ve bıçakla küçük küçük doğranan tereyağ büyükçe bir kasede karıştırılır.
- Bu karışım dilim ekmeklerin üzerine pay edilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilerek sıcak servis edilir.
- Arzu edilirse bir miktar kaşar peyniri rendesi ekmeklerin üzerine gezdirilerek fırının sıcağında 5 dk daha bekletilerek daha zengin bir görüntü eşliğindede ikram yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder