>
30 Ağustos 2013 Cuma

KAHVALTILIK EKMEKLER

    
KAHVALTILIK EKMEKLER

Özellikle tüm aile fertlerinin birarada olduğu tatil sabahlarında,kahvaltı sofrasını zenginleştirecek bu 
ekmekler,şöyle içinizin kıyıldığını hissettiğinizde 5 çaylarınızın yanında da kolay bir alternatif olur
Ayrıca ani gelen misafirler içinde kurtarıcı bir ikram,bayat ekmekleride değerlendirme yöntemi...


MALZEMELER
  • 9-10 dilim ekmek
  • 1 yumurta
  • 250 gr çökelek,lor veya beyaz peynir
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • baharat,tuz
  • 1 kaşık kadar tereyağ
YAPILIŞI
  •  Çökelek,yumurta,küp küp doğranmış domates,biber,baharatlar ( isteğe bağlı,ben genellikle pul kırmızı biber kullanıyorum),tuz ve bıçakla küçük küçük doğranan tereyağ büyükçe bir kasede karıştırılır.
  • Bu karışım dilim ekmeklerin üzerine pay edilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilerek sıcak servis edilir.
  • Arzu edilirse bir miktar kaşar peyniri rendesi ekmeklerin üzerine gezdirilerek fırının sıcağında 5 dk daha bekletilerek daha zengin bir görüntü eşliğindede ikram yapılabilir.
                                                                                                  Afiyetler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder