>
4 Eylül 2016 Pazar

PUDİNG TALER


                        PUDİNG TALER

Merhabalar bugün harika bir tarifim var sizlere,Bu güzel lezzet Alman pastanelerindenmiş,eğer Alman pastasını seviyorsanız bunu da seversiniz.Altta mayalı bir hamur,ortasında puding ve vişne en üstte ise kurabiye hamurundan elde edilen kıtır hamur bulunuyor tarif için Masmavi mutfak 3'e teşekkür ediyorum.Adı bu şekilde geçiyor du,biraz araştırdım Taler 16.yy'da Almanya da kullanılan yuvarlak ve büyük gümüş paralara verilen isimmiş,ona benzeterek bu ismi vermiş olmalılar.Tarif bira zahmetli yani uğraştırıyor zaman alıyor sizlere tavsiyem kıtır hamurunu,vişnesini ve pudingini bir gün öncesinden hazirlamanız.Ertesi gün mayalı hamuru hazırlayarak fazla yorulmadan bu nefis lezzeti yapabilirsiniz.Gün sofralarınızda da çok şık bir görüntü oluşturacak  ve misafirler tarafından çok begenilecek,üstelik ismi de havalı PUDİNG TALER 😀😀😀
    Ben çok beğendim tadını tam benlikmiş yani,ikram ettiğim herkes tarafından da aynı şekilde çok beğenildi.Yine görüntü ve lezzet birarada olan nefis bir tarif diyebilirim,bu kadar tanıtım ve övgü yeter sanırım damak zevkine uyduğunu düşünenler için tarifi yazalım artık değil mi,sizler için yapılış aşamalarınıda detaylı şekilde resimledim, umarım kolaylık olur sizlere,ve son bir şey daha sonucu benimle de paylaşırsanız memnun olurum yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet şifa olsun inşallah sevgiler...❤❤❤

MALZEMELER
  • 1.5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1.5 çay bardağı üst
  • 2 yumurta,birinin sarısı üstü için ayrılacak
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 paket insant maya
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 limon kabuğu rendesi 
  • 8-9 çay bardağı kadar un

  • 2paket vanilyalı puding 750ml (3,5 şu bardağı) süt ile pişirilecek
  • 1 kase kadar vişne kompostosu suyu süzülerek yarım çay bardağı sekerle 10dk kadar kaynatılacak.dondurulmuş vişne de kullanılabilir.
KIRINTI HAMURU İÇİN
  • 1 Çay bardağı şeker 
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr tereyağ
YAPILIŞI

  • öncelikle 2 paket  pudingi 3.5 şu bardağı süt ile pişirip soğutmaya bırakalım.
  • Vişneyi yarım su bardağı şeker ile 10 dk kadar pişirip bekletelim. 
  • Kırıntı hamuru için malzemeleri karıştırıp yoğuralım buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırarak donduralım.
  • Mayalı hamuru için ocakta tereyağını eritelim1,5 çay bardağı ile ölçerek yoğurma kabına alalım.Sütü de ilave edip karıştıralım.Un hariç diğer malzemeleri de karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğuralım ve mayalanması için dinlendirelim. 
      

  • Mayası gelmiş hamurumuzdan arzu ettiğimiz büyüklükte bezeler alıp yuvarlak sekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve tepsi mayası için bekletelim. 
  • İyice kabaran bezelerin ortasına  bardakla bastırarak çukurlaştıralım.
  • Çukur kısımlara sırası ile puding ve vişne dolduralım.Kenarlarında yumurta sarısını sürelim
  • Son olarak kırıntı hamurumuzu buzluktan çıkarıp rendenin iri kısmı ile rendeleyerek puding ve vişnelerin üzerine bolca serpelim.


                               

  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
                                 
 
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra evimize yaydığı miisss gibi kokular eşliğinde ve tabii vazgeçilmezimiz olan çayımızla birlikte  keyfini çıkararak yiyelim eşe dosta ikram edelim.     
  • Kolay gelsin afiyet olsun,sevgiyle kalın.                                 








2 yorum:

  1. Her zamanki gibi sevgi ve özenle yapılmış eline sağlık ablam

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim canım ❤

    YanıtlaSil